CARIERA are drumuri sinuoase | Cum reuşeşti să împaci două pasiuni diferite

CARIERA are drumuri sinuoase | Cum reuşeşti să împaci două pasiuni diferite
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Camelia Popa nu se poate decide să aleagă între jurnalism şi pictatul unghiillor


Pentru unii, facultatea poate înseamna împlinirea unui vis sau o simplă diplomă de finalizare a studiilor superioare. Alţii sunt, însă, nevoiţi să aleagă între specializarea universitară şi pasiune. Este şi cazul Cameliei Popa, o tânără jurnalistă în devenire, care şi-a descoperit în anii studenţiei un nou talent şi un nou drum în tot ce înseamnă manichiură.

Copilărie cu ojă colorată

Pasiunea ei vine din copilărie, când era înnebunită să se dea cu ojă, să picteze pe unghii floricele, ca toate fetele, de altfel. Însă, odată cu trecerea timpului, pentru Camelia, acesta a devenit ca o boală care i-a intrat sub piele şi nu a mai reuşit să scape de ea. Cu timpul, a început să se uite pe internet la poze cu unghii realizate de rusoaice: „Acele modele mă făceau să ţip de fericire”. Îşi dorea din tot sufletul să poată face şi ea aşa ceva. Atunci a apărut pasiunea ei pentru unghiile tehnice. Timp de un an de zile şi-a dichisit unghiile ei şi pe ale prietenelor ei. Apoi nu a mai rezistat şi a decis să facă şi cursuri de specializare. A urmat lecţii în Galaţi şi la Bucureşti, care aveau să-i schimbe complet viaţa. Doar mergând pe firul pasiunii, a reuşit să obţină şapte diplome de perfecţionare de care este foarte mândră: “Am două diplome pentru manichiura clasică şi tehnica gelului, iar restul la construcţie, dar şi la perfecţionarea picturii pe unghii”. Cum cursurile acestea înseamnă şi investiţii financiare, se consideră o norocoasă pentru că s-a bucurat mereu de susţinere din partea părinţilor.

Manichiură şi handmade

Până a se angaja, şi-a făcut un minisalon de frumuseţe acasă. Veneau prietene şi cunoştinţe, dar şi necunoscute. Toate erau dornice să aibă parte de o manichiură de calitate. Însă, în timp ce făcea cursurile de pictură clasică, i-a surâs norocul. A fost întrebată dacă vrea să se angajeze şi, bineînţeles, răspunsul ei a fost afirmativ. Aceasta se întâmpla în 2013: „Aceea a fost rampa mea de lansare”. Îşi respectă clienţii şi este important pentru ea să-i facă să se îndrăgostească de munca ei. Timp de trei ani, de când munceşte în mod oficial, a schimbat mai multe servicii. În prezent, lucrează de luni până vineri, câte şase ore pe zi. Pe lângă pasiunea pentru unghii, a început să şi-o dezvolte şi pe cea a bijuteriilor handmade: brăţări, broşe, pandantive, inele. Secretul ei este simplu: "Cumpăr pandantive goale pe care le pictez, din dorinţa de a-mi exprima stările". Rezultatul este minunat şi de aceea are vânzare bună.

"Nu ştiu ce aş alege între jurnalism şi manichiură"

Consideră facultatea importantă pentru viitorul şi destinul ei. A ales să se specializeze în jurnalism, pentru că, spune ea, are o problemă cu exprimarea în public, să întreţină o discuţie liberă cu alte persoane. A vrut să iasă din zona ei de confort: “Gândesc mult, dar nu ştiu cum să mă exprim”. Fiind în an terminal la facultate, îi este greu să îmbine cele două domenii. Însă mereu găseşte o soluţie să se prezinte şi la muncă, dar să facă faţă şi cursurilor. Îi place ceea ce studiază şi ar fi încântată să-şi găsească un job în acest domeniu. Dar întrebată ce ar alege între pasiunea pentru unghii şi jurnalism, este încă nehotărâtă: „Nu ştiu ce aş decide, sper să nu fiu pusă în asemenea situaţie. Sper să găsesc o soluţie să le combin pe ambele”.

Citit 5605 ori Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2016 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.