Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

"Nicăieri unde să te ascunzi" (Norvegia, 2016), în regia lui Zaradasht Ahmed, este filmul documentar ce  va fi prezentat astăzi,  8 noiembrie, de la ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală, în programul KineDok.
După ce americanii au părăsit Irakul în 2011, un asistent medical numit Nori Sharif a fost rugat să raporteze despre starea ţării sale, furnizând acces unic într-una din cele mai periculoase şi inaccesibile zone din lume – „triunghiul morţii”, în centrul Irakului. Lucrând în spitalul local din Jalawla, a filmat victimele războiului pe parcursul a cinci ani. Imaginile şocante arată familii sfâşiate, mutilate şi distruse de violenţa din Irak, iar în fiecare zi sosesc tot mai multe victime, deoarece conflictele continuă şi viaţa este perturbată de atacurile repetate. Adesea nici măcar nu este clar cine sunt adversarii. Odată cu sporirea ameninţării, când armata irakiană se retrage în 2013, din cauza grupurilor militante, populaţia fuge, însoţită de majoritatea personalului spitalului. Sharif este unul dintre puţinii rămași. Când Statul Islamic avansează în Jalawla, în 2014 şi în cele din urmă preia oraşul, Sharif continuă să filmeze. Apoi şi el trebuie să fugă, pentru a-şi păstra familia şi pe sine, în siguranţă.

Citit 828 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Noiembrie 2018 20:00

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro