Un secol de film românesc în Andaluzia

Un secol de film românesc în Andaluzia

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Patru oraşe din Andaluzia - Almeria, Córdoba, Granada şi Sevilia - vor găzdui, până pe 19 decembrie, 59 de proiecţii de filme româneşti, sub egida "Un secol de cinema românesc". Prima peliculă va fi "Iacob", de Mircea Daneliuc, povestea unui miner din Transilvania, care, bănuit pe nedrept că ar fi furat aur, e transferat, drept pedeapsă, la o altă mină, mai îndepărtată de casă. Efortul este epuizant, drumul spre casă fără sfârşit. De Crăciun, pentru a ajunge mai repede la familie, Iacob se urcă pe furiş în funicularul minei. Numai că funicularul se opreşte pentru că, de sărbători, pentru două zile, mina opreşte curentul electric, iar Iacob rămâne suspendat la 200 de metri deasupra prăpastiei.

Citit 849 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2018 18:26

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro