Caricaturile unei gălăţence, în presa iberică (FOTO)

Caricaturile unei gălăţence, în presa iberică (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Marilyn Monroe, Hillary Clinton, Barack Obama, Donald Trump, Angela Merkel, Leo Messi, Pamela Anderson şi Fidel Castro sunt doar câteva dintre celebrităţile pe care gălăţeanca Anamaria Tudorică le-a caricaturizat. Cele mai multe sunt publicate în cotidianul "MUNDIARIO", altele au ajuns în ziare digitale din provincia Valencia. Absolventă a Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin" din Galaţi, Anamaria şi-a desăvârşit studiile în artă în Bucureşti şi în Spania, iar mai nou se specializează în medicină veterinară.

"În fiecare persoană există mai mult sau mai puţin o picătură umoristică, nu cred că există oameni care nu pot fi caricaturizaţi, dar cel mai uşor de desenat este Barack Obama. Este liderul ideal pentru a-i face o caricatură", mărturisea Anamaria Tudorică, în interviul publicat de "MUNDIARIO", primul ziar global de analiză şi opinie. Caricaturile ei ilustrează de minune analizele publicate în acest cotidian, iar cea mai recentă, publicată pe 2 iunie 2020, îl înfăţişează pe premierul Pedro Sanchez… în bikini.

Anamaria Tudorică a acceptat să ne povestească despre cariera ei.

- În opinia mea, subiectivă poate, caricatura surprinde într-o notă amuzantă ori satirică esenţa chipului şi chiar a caracterului unei persoane. Ce reprezintă pentru dumneavoastră caricatura?

- Consider caricatura ca fiind ceva personal şi în acelaşi timp psihologic, legat de forma în care caricaturistul îl reprezintă pe cel caricaturizat. Fiecare artist are un stil propriu, care îl reprezintă. În cazul meu, încerc să mă apropii cât mai mult cu personajul, caracterul şi personalitatea sa, încerc să captez acea parte exagerată, "grotescă", în aşa fel încât atunci când cineva contemplă o caricatură nu doar să recunoască personajul reprezentat, ci şi autorul.

- Pe lângă cotidianul "MUNDIARIO", unde au mai putut fi admirate lucrările dumneavoastră?

- Pe lângă "MUNDIARIO", au existat câteva mici colaborări cu anumite ziare digitale din provincia Valéncia, precum "La Septima Entrevista", "ValenciaExtra", "Las Provincias". Însă nu exclud ideea posibilă ca lucrările mele să fi fost publicate şi pe alte site-uri, despre care nu am habar.

- În afara liderilor politici ai lumii - Barack Obama, Donald Trump, Angela Merkel, ce alte personalităţi aţi mai desenat? Şi care au fost cele mai neaşteptate reacţii pe care le-aţi primit din partea celor caricaturizaţi?

- Personalităţi precum Leo Messi, Juan Guaido, Georgina Rodriguez, Pedro Sanchez, Pablo Iglesias, Mariano Rajoy, Pamela Anderson, Celia Cruz, Marilyn Monroe, Pedro Infante, Hillary Clinton, Alfred Hitchcock, Fidel Castro… şi aş mai putea menţiona o mulţime de alte celebrităţi, dar şi personaje din Game of Thrones. Reacţii neaşteptate? Mmm, nu... din fericire consider că majoritatea au fost pozitive.

- Povestiţi-ne despre traseul educaţional pe care l-aţi urmat. Şi cum aţi ajuns de la arte plastice la medicină veterinară?

- După terminarea Şcolii Generale "Sfântul Grigorie Teologul", am aplicat şi am fost admisă ca elevă la Liceul de Artă "Dimitire Cuclin" Galaţi, profilul "Arte grafice". După finalizare studiilor din liceu, am decis să-mi încerc norocul ca studentă a Universităţii de Arte Bucureşti - UNArte, la un profil asemănător celui din liceu, "Grafică". În ultimii doi ani de master "Pictură" la UNArte, am avut norocul de a participa cu programul "Erasmus" în Valencia. Timp de doi ani, am studiat la Universitatea Politehnică València, profil digital. Iar în momentul actual continui cu ambele domenii.

Mă consider o mare iubitoare de animale, mereu am avut acea legătură puternică, curiozitate şi respect pentru ele. Îmi doresc să mă dezvolt cât mai mult profesional şi să avansez în diferite domenii. Dacă am voinţă şi îmi place, de ce să nu fac ce îmi place?

- Ce vă mai leagă acum de Galaţi şi de România?

- Fără îndoială, ceea ce mă leagă de oraşul şi ţara mea este familia! Lor le datorez tot. Nu am cuvinte suficiente pentru a exprima cât de mult îi iubesc şi îi apreciez. De asemenea, mulţumesc "Vieţii libere" pentru interes. Discuţia a fost o plăcere!

 

 

Citit 7650 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Iunie 2020 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.