Românii din Diaspora ar trebui să voteze prin corespondenţă

Românii din Diaspora ar trebui să voteze prin corespondenţă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pandemia dă peste cap votul la parlamentare din Diaspora. Autoritatea Electorală Permanentă a modificat regulile și românii din străinătate au la dispoziţie o lună în plus pentru votul prin corespondenţă.
S-ar putea chiar ca în unele ţări să nu se poată organiza secţii de votare, cum ar fi în Marea Britanie sau Belgia, unde trebuie limitat şi numărul de persoane care pot participa la un eveniment public.
Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul va porni o campanie pentru a-i îndemna pe români să voteze prin corespondenţă.
„Vom face o campanie în acest sens, să îi informăm pe românii din Diasporă privitor la votul prin corespondenţă, mai ales în ţările unde există riscul de a nu se permite organizarea secţiilor de votare, să informăm toţi românii din ţările respective că modalitatea cea mai sigură de exprimare a voturilor e votul prin corespondenţă, a spus Orban.
Ilie Socoliuc locuieşte în Spania şi a fost în comisia electorală în ultimii doi ani. Anul acesta, încă nu ştie cum se va proceda.
„Abia s-a votat să fie două zile şi aşteptăm detaliile, câte secţii vor fi concret în Alcala de Henares, dacă vor rămâne trei, dacă vor fi reduse la două”, a spus bărbatul.
Peste 7.000 de alegători din străinătate s-au înscris, deja, pentru a vota prin corespondenţă.

Citit 8199 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2020 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.