Un gălățean este, pentru a doua oară, campion mondial la dans latino (FOTO)

Un gălățean este, pentru a doua oară, campion mondial la dans latino (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Pentru a doua oară, gălățeanul Narcis Valentin Lupu a devenit campion mondial la disciplina „Latin show” - de această dată la categoria „Duo junior 2” - alături de partenera lui, Aurora Pia Erriquez. Noua performanță a fost realizată pe 8 noiembrie 2023, la Skopje, în Macedonia de Nord. Valentin face parte, anul acesta, din echipa națională a Italiei, iar despre reușitele lui la dans latino ați putut citi în primăvara acestui an, în pagina de Diaspora a ziarului „Viața liberă”.

„La nuova stella della danza ha 16 anni ed è di Riese Pio X: lo scorso 8 novembre, ha trionfato agli IDO World Championship 2023” – „Noua vedetă a dansului are 16 ani și este din Riese Pio X: pe 8 noiembrie, a triumfat la Campionatul Mondial IDO 2023”, așa scrie presa italiană despre cea mai nouă performanță a lui Narcis Valentin Lupu și a partenerei sale de dans, Aurora Pia Erriquez, alături de care a câștigat și primul titlu mondial.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, în noiembrie 2019, la Sarajevo, Valentin a devenit campion mondial, alături de Aurora, la categoria „Latino Show Duos Juniors” şi s-a clasat pe locul al treilea la individual, categoria „Latino Show Solos Male Juniors”.

Reconfirmarea performanțelor

Frate şi soră născuţi în Galaţi, campioni ai Italiei la dans latino”, era titlul articolului publicat pe 10 martie 2023 în pagina de Diaspora a ziarului „Viața liberă”. La acel moment, Valentin și Aurora erau campioni absoluţi ai Italiei la dans latino, la doar două luni după ce deveniseră vicecampioni mondiali la Atena, tot la „IDO World Championship” (IDO - International Dance Organization). Iar sora lui Valentin, Martina, era vicecampioană naţională și campioană regională, performanţe obţinute anul trecut, alături de grupul de dansatoare latino din care face parte.

Valentin şi Martina s-au născut în Galaţi, au cetăţenie română şi se simt legaţi de ţara natală şi de oraşul nostru chiar dacă de mulți ani locuiesc cu familia lor în Italia. Despre cea mai nouă performanță sportivă a lui Valentin am aflat de la mama lui, doamna Nelly.

Convocați de Federație să reprezinte Italia

Valentin și Aurora au fost convocați de Federația Italiană de Dans Sportiv pentru a reprezenta Italia la „IDO World Championships 2023”, în Macedonia de Nord, la Skopje, la care au concurat nu mai puțin de 22 de națiuni, în total. Valentin și partenera lui au fost singurii care au reprezentat Italia la disciplina „Latin show”, categoria Duo junior 2. Au învins alte șase perechi internaționale, reconfirmându-și valoarea și talentul.

Reamintim, Valentin a obținut primul titlu mondial când avea doar 12 ani, tot alături de Aurora! Presa italiană o numește deja pe Aurora „la sua «storica» partner” – „partenera lui «istorică»”, Aurora Pia Erriquez, în vârstă de numai 13 ani, și care dansează de la vârsta de numai trei ani! După cum relatează presa italiană, între cei doi adolescenți s-a creat imediat o puternică sinergie, care i-a condus de multe ori pe podium.

Mai trebuie să aflați că Valentin o are parteneră pe Aurora doar la „duo show latin”, și că are și o altă pereche pentru alte cinci dansuri la care a obținut alte super-rezultate.

Ore lungi de antrenament și note mari la liceu

Reușita lui Valentin este cu atât mai importantă cu cât, după cum am aflat de la mama lui, anul acesta a schimbat școala. A ales un liceu sanitar - Istitutul Nightingale din Castelfranco Veneto, pentru a se pregăti mai bine pentru visul lui - să devină maestru de dans sportiv - și pentru a-i permite să meargă la facultatea care și-o dorește - Științe sportive!

„A fost o alegere excelentă, o dovedesc notele foarte mari”, spune, cu mândrie, mama.

„Pentru Valentin, dansul este o pasiune, o dragoste care s-a născut încă din copilărie. Se antrenează de cinci ori pe săptămână, de la două, până la cinci ore pe zi. Nu s-a plâns niciodată. Când dansează, ochii lui strălucesc de fericire și poți vedea că pentru el este cel mai natural lucru care există”, spun cu mândrie părinții lui, Nelly și Roni Favaro.

Școala de dans pe care Valentin o frecventează este ASD Veneto Danza din Povegliano, care îi are ca directori artistici și tehnici pe Alessandro Toffoletto și Chiara Potenza. Doi antrenori fantastici, atenți la fiecare detaliu, de la antrenament, îmbrăcăminte, machiaj, coafură, suport psihologic pre- și post-curs. Pentru care Valentin este mai mult decât recunoscător.

Tot recunoscătoare, dar pentru trofeele și titlurile internaționale cucerite de Valentin, este municipalitatea din Riese Pio X, care i-a dedicat din nou tânărului sportiv o postare pe Facebook: „l'Amministrazione comunale, a nome di tutti i riesini, si congratula con te per questo importante traguardo. Vincere è difficile ma ripetersi lo è ancora di più. Congratulazioni sincere!” – „Administrația municipală, în numele tuturor cetățenilor din Riese, vă felicită pentru această realizare importantă. A câștiga este dificil, dar să repeți performanța este și mai dificil”.

Citit 16303 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2023 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.