Ei încă îl mai caută - Dar Boldea va fi mereu prezent
Foto: Ilustraţie: Marian Miron

Ei încă îl mai caută - Dar Boldea va fi mereu prezent
Pamflet
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Boldea nu a plecat. El doar s-a tras mai la răcoare. S-a dus să se răcorească puţin fiindcă aici s-au încins cam tare spiritele. În fond, este el primul şi ultimul parlamentar acuzat de ţepe? Sau, ca s-o luăm altfel, din toată crema gălăţeană a partidului care l-a propulsat direct într-o imunitate fără graniţe, el a urmat cel mai îndeaproape prezidenţialul îndemn „La ţepe, români!”

De fapt, în ţara asta, societatea a luat-o atât de tare razna încât, pentru cei mai mulţi infractori, e mai bine înăuntru decât afară. Când vezi cum îşi conduc din celule afacerile, ce condiţii de lux au la puşcărie faţă de muritorii de rând, pseudoliberi în democraţia originală, mai că-ţi vine să crezi că lui Mihail Boldea îi va fi rău neprins. Va fugi mereu la orice tresărire de ştire cu el pe vreun post TV, va citi pe brânci coduri penale din ţările în care se va ascunde, pe lângă tot felul de tratate internaţionale, să ştie dacă e sau nu pe făraş, în prag de extrădare.

La drept vorbind, în ţară, degeaba atâta carte. Ca să tragi ţepe nu trebuie să ştii legile atât de bine pe cât trebuie să-i faci pe ceilalţi să le uite. Dacă-l prindeau, îl dovedeau vinovat şi-l închideau, Mihail Boldea făcea cam 7-8 ani şi apoi era liber să-şi cheltuiască banii ascunşi prin conturi. Aşa îi va împărţi scump tuturor celor care, voit sau din întâmplare îi vor da de urmă.

Colegii noştri l-au găsit pe Boldea acolo unde el va putea fi găsit mereu, în mii de titluri de presă şi link-uri pe internet, multe chiar de pe vremea când parchetul îi dădea NUP pe bandă rulantă. În realitatea de dincoace de ecrane, el va fi mereu găsit prea târziu, impardonabil de târziu, fiindcă autorităţile nu vor iar noi nu le forţăm să înveţe ceva din precedente. Cine ştie câte fenomene Boldea vor mai uimi România de parcă s-ar ivi prima oară…

Citit 15326 ori Ultima modificare Vineri, 23 Martie 2012 14:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.