UPDATE/ Avem LUMINIŢE FESTIVE şi în PARCUL VIVA! (FOTO)
Foto: Foto Monica Zanet

UPDATE/ Avem LUMINIŢE FESTIVE şi în PARCUL VIVA! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(46 voturi)

UPDATE, 27 decembrie, ora 00,00: Şi acum arată aşa, după ce au fost aprinse toate beculeţele donate! Cu alte cuvinte, acțiunea de împodobire cu beculețe festive a Parcului Viva s-a finalizat.

"Mişcarea pentru Implicare Civică" (MIC), "Galaţi, oraşul meu", "Fundaţia Comunitară Galaţi", "Danube Media Center", "Viaţa liberă" mulţumesc tuturor celor care le-au fost alături şi au făcut posibilă materializarea acestei iniţiative, care a pornit de la o idee a lui Paul Găvănescu.

Sursa foto: Mișcarea pentru Implicare Civică


UPDATE, 24 decembrie, ora 23,15Acum arată aşa. Mâine, sperăm că vom rezolva şi problema de curent pe partea din nord a parcului şi se vor aprinde şi restul beculeţelor care sunt deja montate.

Mulţumiri susţinătorilor!

Crăciun fericit!

Foto 1, 2, 3: Mișcarea pentru Implicare Civică, iar Foto 4: Facebook - Dănuţ Onofrei


UPDATE, 24 decembrie, ora 10,30A început montarea INSTALAŢIILOR FESTIVE în Parcul Viva. ÎNCĂ mai puteţi aduce BECULEŢE

În Parcul Viva, cu ajutorul Ecosal, a început instalarea primelor ghirlande. Noi continuăm să achiziţionăm instalaţii şi, bineînţeles, cei care vor să ni se alăture o pot face contactându-ne la numerele de telefon 0721.051.808 sau 0766.442.457.

Sursa foto: Mișcarea pentru Implicare Civică


UPDATE, 23 decembrie, ora 23,00: ÎNCURAJATOR: A început să „NINGĂ” cu BECULEȚE pentru INIȚIATIVA CIVICĂ

Joi, 24 decembrie, de la ora 9,00, va începe acțiunea de montare a beculeţelor donate, iar în paralel noi vom mai aduce instalații pe măsură ce vom mai reuși să le adunăm.

Vom avea cel puțin 180 de metri liniari (două lungimi de stadion) de ghirlandă luminoasă albă (asta am mai găsit de cumpărat) să împodobim pergolele din parcul Viva, plus cel puțin o ghirlandă colorată. S-a optat pentru această locaţie pentru că nu implică aprobarea proprietarilor stâlpilor de pe stradă (Transurb sau Electrica), este un spațiu unde vin și cei mici, iar cei mari se pot plimba liniștiți, fără stresul traficului, face poze etc.

Toți cei care vor să ne ajute să mai achiziționăm instalații sau vor să ne doneze direct - și mai bine! - unele care corespund condițiilor de exterior (clasa de protecție minim IP 44), pot veni cu ele direct acolo sau măcar să ne sune că venim noi. Răspundem oricând și oricui la 0721 051 808 sau 0766 442 457.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au dat măcar un deget de ajutor, fie și un sfat încotro să cerem sprijin sau consultanță.


UPDATE, 22 decembrie, ora 19,30: Am primit deja acceptul Primăriei pentru a instala beculeţele donate şi a le cupla la reţeaua municipalităţii. Ecosal şi Gospodărire Urbană ne-au confirmat, de asemenea, sprijinul logistic necondiţionat. Avem inclusiv sprijin din partea unor persoane mai mult sau mai puţin tinere, mai mult sau mai puţin implicate politic, dar cetăţeni deopotrivă chiar dacă împărtăşec convingeri diferite. Este puţin? Noi zicem că nu. Aşadar, restul depinde doar de NOI, gălăţenii obişnuiţi.

Instalaţiile de iluminat trebuie să îndeplinească minim CLASA de izolare/protecţie IP 44 (scrie pe cutie).


INIŢIATIVĂ A SOCIETĂŢII CIVILE/ Beculeţ cu beculeţ, să-mpodobim un părculeţ! UNDE PUTEŢI ADUCE INSTALAŢII de ILUMINAT FESTIV

Sărbătorile sunt cel mai bun prilej să ne arătăm solidaritatea şi spiritul de cetăţeni cărora le pasă de oraşul lor. Iată de ce "Mişcarea pentru Implicare Civică" (MIC), sprijinită de "Galaţi, oraşul meu", "Fundaţia Comunitară Galaţi", pornind de la o idee a lui Paul Găvănescu, vrea să colecteze şi să doneze Primăriei instalaţii de iluminat festiv, pentru a decora măcar câteva locuri intens circulate din oraş.

Noi credem că, dincolo de a arăta mereu cu degetul, putem face şi un minim gest, prin care să dovedim că societatea civilă poate şi ajută administraţia, acolo unde, din nu contează ce motive, aceasta mai dă greş. În fond, este vorba despre sărbătorile noastre, ale tuturor, dincolo de dispute politice sau responsabilităţi admnistrative.

Ideea noastră a fost agreată inclusiv de Primărie, care ne-a asigurat că toate instalaţiile donate de cetăţeni vor fi conectate la ilumnatul public stradal şi puse în funcţiune. Ele trebuie doar să îndeplinească clasa minimă de protecţie pentru exterior, IP 44.

"Mişcarea pentru Implicare Civică" a contactat mai multe persoane influente din oraş, inclusiv din mediul politic, şi nimeni nu a spus nu. Dar sprijinul major îl aşteptăm din partea cetăţenilor.

Noi ne-am gândit să ornăm Parcul "Viva", să le facem o bucurie celor mici, dar şi celor mari, atunci când se plimbă pe Faleza superioară. Dar, dacă vom strânge suficiente instalaţii, am putea ilumina festiv şi intersecţia Brăilei cu Domnească, de la kilometrul 0 al oraşului, ba poate şi parcul din Ţiglina, în faţa fostului cinematograf.

De asemenea, lansăm o provocare şi pentru întreprinzătorii Galaţiului, în special cei care au sedii în locuri circulate din oraş. Ce-ar fi dacă şi-ar împodobi şi ei cât mai frumos clădirile? Iar noi le vom ilustra pe pagina de Facebook a "Mişcării pentru Implicarea Civică", dar şi oriunde vom avea ocazia, în spaţiul virtual. Doar să ne trimiteţi o imagine publicabilă pe pagina MIC sau să ne semnalaţi unde să venim, ca să facem noi poze.

Noi încă mai credem că gălăţenii, măcar în momente festive, pot trece peste neînţelegerile şi neajunsurile de zi cu zi şi îşi pot da mâna într-un demers care să facă cinste comunităţii.

Pentru orice sprijin, contactaţi-i telefonic pe unul dintre membrii mişcării direct implicaţi în această acţiune: Costel Văduva - 0721.051.808 sau Mihai Angheluţă - 0766.442.457.

Instalaţiile se pot aduce la sediul "Mişcării pentru Implicare Civică", în Ţiglina I, str. Brăilei nr. 165, bloc A3, etaj 1, ap. 29, precum şi la sediul cotidianului Viaţa liberă, Strada Domnească, nr. 68. În ambele cazuri: marţi, 22 decembrie, între orele 16,00 - 20,00, iar miercuri, 23 decembrie, între orele 9,00 - 20,00.

Noi preferăm donaţia în natură, adică beculeţele în sine. Dar, în ultimă instanţă, putem să le achiziţionăm şi noi pe numele donatorilor, cu condiţia ca donaţiile în bani să fie însoţite de datele necesare pentru completarea facturilor şi chitanţelor. Banii pot fi donaţi la sediul "Mişcării pentru Implicare Civică", amintit anterior. (22 decembrie)

Citit 10243 ori Ultima modificare Luni, 28 Decembrie 2015 00:09

32 comentarii

 • postat de Sorinacio gl.
  Duminică, 27 Decembrie 2015 16:48
  82.137.9.***
  Rușine Angheluță! Ce vrei să demonstrezi? Că se poate și fără un milion de euroi fără t.v.a.? Rușine să-ți fie. Un-te crezi băi, într-o țară civilizată?
  0
  6
  Raportează
 • postat de George
  Duminică, 27 Decembrie 2015 11:06
  84.117.219.***
  Dar de ce primaria nu are luuminitele ei si trebuie in fiecare an sa apeleze la licitatii inghititoare de milioane?
  1
  8
  Raportează
 • postat de Fără suparare
  Duminică, 27 Decembrie 2015 09:48
  109.102.131.***
  Viața liberă a făcut tot ce-a putut, mișcarea pentru inițiativa civilă a făcut tot ce a putut, dar momentul actiunii a fost pus parca anume sa nu poată participa prea mulți gălățeni pentru ca (,) chiar aveau probleme mai mari decât asta. Interesant este ca pe pagina oficială a parcului nu s- a scris nimic despre acest eveniment. Dacă place la distanță sau nu nu contează, important este cum se vor simți cei care se vor plimba pe acolo. Sărbători fericite si distracție plăcută!
  3
  3
  Raportează
 • postat de Sandu.
  Duminică, 27 Decembrie 2015 08:09
  109.103.134.***
  Cat de mult a coborit standardul profesional la acest ziar care are totusi o istorie si ante si post revolutionara.Cei care sunt interesati si mai citesc si alte ziare locale pot observa o diferenta majora in ce priveste continutul ,prezentarea ,interesul stirilor si evenimentelor locale.Sa nu faceti insa comparatia cu Braila pe care multi o prezinta acum ca model pentru ca acolo lucrurile merg si mai prost .As vrea sa ne comparam cu Iasi cu toate ca resursa si calitatea intelectuala ne este nefavorabila.Actuala echipa a acestui ziar desi se pare tanara se vede ca are prea putine calitati specifice acestei meserii.Nu in ultimul rand este si vina patronului si conducerii care au promovat indivizi fara valoare.
  6
  16
  Raportează
 • postat de anonim
  Sâmbătă, 26 Decembrie 2015 19:02
  5.13.227.***
  sa vazut nesimtirea lui cap de minge fata de noul Galati
  3
  14
  Raportează
 • postat de Niciolaie
  Sâmbătă, 26 Decembrie 2015 08:45
  92.82.217.***
  De Anul Nou va c\nta Funeral Orchestra. S-a orientat bine dl.primar.Isi recunoaste sfarsitul.
  3
  19
  Raportează
 • postat de abramovici
  Vineri, 25 Decembrie 2015 12:48
  5.13.185.***
  update: avem dea face cu 3 bucati marius stan:

  marius stan independent
  marius stan pnl
  marius stan unpr

  morala:

  marius stan independent se remarca cu ascensiune rapida de gen armata romana campioana

  marius stan pnl promite izolatii de blocuri, pod peste dunare, stadion nou, investitii si parainvestitii

  marius stan unpr sau partidul lui izmana: taie de la saraci si micsoreaza impozitele pe vile si jeepane, apoi fuk you stalin
  4
  10
  Raportează
 • postat de nu sunt ProStan
  Vineri, 25 Decembrie 2015 09:48
  5.13.139.***
  LUMINITELE SUNT PENTRU NOI!
  NU S-A ÎNȚELES MESAJUL. FIECARE TREBUIA SĂ PUNĂ UMĂRUL.
  NEPUTINȚA ADMINISTRAȚIEI O VOM TAXA LA ALEGERI.
  AICI ESTE VORBA DE OMENIE, SOLIDARITATE, SPIRIT CREȘTIN.
  ÎNVĂȚAȚI SĂ GÂNDIȚI!
  9
  11
  Raportează
 • postat de goran bregovici: please take my ticket an enjoy the show, do not censurate me
  Vineri, 25 Decembrie 2015 07:53
  5.13.185.***
  daca vedeti luminite ionseamna ca sunteti dementi
  4
  11
  Raportează
 • postat de Ocupat cu probleme mai existentiale n-am aflat la timp de aceasta initiativa
  Joi, 24 Decembrie 2015 23:59
  109.102.131.***
  Arata OK Important este ca noul parc Viva sa aiba cat mai mult succes si sa bucure un public car mai larg! In rest, un Craciun fericitb tuturor oamenilor de buna credinta!
  12
  5
  Raportează
 • postat de DanielB
  Joi, 24 Decembrie 2015 23:06
  89.137.30.***
  Pentru RaduF. Nu era Mihai, era Iulian, nu era Angheluta, era Grosu, nu era Antidtotul, era Antitudinea, la unii e cu pamflete, la altii cu anchete. Baba nu stie dar le potriveste daca i se da telefon de la partid sa bage zazanie... Du-te bre de te culca! Sau mai bine, poate gasestipe cineva sa te F, ca de esti de mila Radu mamii, radule...
  8
  6
  Raportează
 • postat de cine sinteti?
  Joi, 24 Decembrie 2015 20:25
  89.136.231.***
  eu din principiu nu dau crezare persoanelor sau chiar organizatiilor pe care nu le cunosc. era mai bine sa se prezinte inainte si dupa aia sa se bage in seama. pina la urma nu vine muntele la mahomed....
  2
  13
  Raportează
 • postat de Radu F.
  Joi, 24 Decembrie 2015 19:57
  5.254.65.***
  Este o rusine pentru ziarul Viata Libera daca acest specimen Mihai Angheluta a ajuns sa-si puna semnatura aici . L-a blamat luni de zile pe proprietarul acestui ziar pe retelele de socializare si pe porcaria mediatica numita Antidotul iar acum pur si simplu este o rusine pentru adevaratii ziaristi ai Vietii Libere ca acest specimen sa vina si sa faca anumite jocuri politice pentru care este platit .
  Este o rusine si faptul ca se mediatizeaza atat montarea a zece instalatii de brad pe chestiile alea de lemn din parcul Viva si apoi cu o asemenea lucrare nemaipomenita de doar 10 instalatii vine si se lauda aici pe siteul Vietii Libere .
  10
  20
  Raportează
 • postat de xyz
  Joi, 24 Decembrie 2015 10:24
  193.231.148.***
  Bravo! Bucurati-va de parcul Viva impodobit, ca de azi plec la tara, si sincer prefer sa ramana parcul asa cum este, pentru ca este mai vizitat ziua decat noaptea. Alte parcuri nu se puteau gasi? Parcul Closca de exemplu este mai vizibil si pe acolo trec mai multe drumuri.
  8
  12
  Raportează
 • postat de v
  Joi, 24 Decembrie 2015 08:19
  213.218.53.***
  mihaita junior - (...) - loveste din nou ! De parca n-ar sti cum si de ce s-a ajuns in situatia asta cu iluminatul festiv; dar lasa ca popul*mea nu le intelege si nu stie prea multe !
  Sint convins ca anul viitor (dupa ce ciumi va fi ales primar - in cele din urma :) :) :) ) (...) vom avea beculete pe orice ulita din oras iar caldura se va gasi la orice colt de strada - moka evident :)
  8
  8
  Raportează
 • postat de Serialul IN BEZNA
  Joi, 24 Decembrie 2015 05:41
  84.117.40.***
  Niciodata n-a fost asa de sarac orasul ca pe timpu lu Marius Stan !
  5
  26
  Raportează
 • postat de cine sinteti?
  Miercuri, 23 Decembrie 2015 20:24
  89.136.231.***
  "Sărbătorile sunt cel mai bun prilej să ne arătăm solidaritatea şi spiritul de cetăţeni cărora le pasă de oraşul lor. Iată de ce "Mişcarea pentru Implicare Civică" (MIC), sprijinită de "Galaţi, oraşul meu", "Fundaţia Comunitară Galaţi", pornind de la o idee a lui Paul Găvănescu, vrea să colecteze şi să doneze Primăriei instalaţii de iluminat festiv, pentru a decora măcar câteva locuri intens circulate din oraş".

  cine e paul gavanescu, ce e MIC, "galati, orasul meu" si "fundatia cominitara galati", ce vreti donatii....cine sinteti voi?
  9
  14
  Raportează
 • postat de Goe
  Miercuri, 23 Decembrie 2015 19:34
  5.13.157.***
  Luminile sunt in tunelul de sub Dunare, de aceea nu se vad!
  8
  32
  Raportează
 • postat de crystal
  Miercuri, 23 Decembrie 2015 14:44
  95.76.32.***
  bine spus mickey mouse. Se pregatesc salarii URIASE pentru primari, consilieri, parlamentari, cica salarii ANTI-CORUPTIE. Vai draga pesemne salariul era prea mic si de asta se apuca de furat politicianul roman, o pramatie de cea mai joasa speta,hot cu acte in regula, care nu facea nimic nici macar de salariul ala mic cum spune ca este. Ia sa vedem ce salariu va avea primarul galatiului in 2016 :

  "Grupul de lucru din cadrul Guvernului lucrează, încă, la revizuirea Legii salarizării unitare, astfel încât noile prevederi să fie aplicate începând de anul viitor.
  Potrivit reprezentanţilor Guvernului, prin ministrul Muncii, Rovana Plumb, noua lege a salarizării unitare va urmări să aducă salarii decente în instituţiile publice, dar este şi o măsură de a diminua corupţia.
  În urmă cu ceva timp, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat că, după încheierea sesiunii parlamentare, va începe discuţii cu fiecare ordonator principal de credite, apoi cu partenerii sociali, în vederea finalizării noii legi a salarizării. Rovana Plumb a precizat că şi-a propus să finalizeze consultările până pe 15 septembrie, apoi proiectul de lege să fie trimis Parlamentului, arătând că vrea implementarea legii începând cu 2016.
  Practic, Guvernul propune ca în noua lege a salarizării să fie cinci clase de salarizare, care să includă, persoanele necalificate, cu un salariu minim brut de 1.200 lei, persoanele cu studii medii sau care au absolvit şcoli profesionale, fără bacalaureat, persoanele cu studii medii cu bacalaureat, persoanele cu studii superioare de scurtă durată (precum asistent medical, arhivar, grefier) şi persoanele cu studii superioare de lungă durată (precum medicul, profesorul, dar şi preşedintele ţării, parlamentarul şi ministrul), pentru această ultimă categorie fiind propus salariul maxim de 22.000 de lei brut.
  Ca exemple ce vor fi obţinute în administraţia publică extrase din draftul noii legi a salarizării reiese că un preşedinte al consiliului judeţean va primi o indemnizaţie brută lunară de 14.680 lei, iar un vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii va lua 10.777 lei. Totodată, un primar de municipiu reşedinţă de judeţ cu peste 150.000 de locuitori va primi 12.059 lei, un primar de municipiu reşedinţă de judeţ care are până la 150.000 de locuitori va avea 10.777 lei, un primar de municipiu (categoria I) - 10.478 lei, iar un primar de municipiu (categoria II) - 9.905 lei. Viceprimarii de municipiu cu peste 150.000 de locuitori vor primi 9.631 lei, un viceprimar de municipiu care are până la 150.000 de locuitori va avea 9.105 lei, un viceprimar de municipiu (categoria I) - 7.911 lei, iar un viceprimar de municipiu (categoria II) - 7.692 lei. În funcţie de categoria în care este încadrat oraşul pe care-l conduce, edilii ar putea avea salarii de 9.631 lei, 9.105 lei sau 8.607 lei. Totodată, viceprimarii lor ar putea lua venituri de 7.479 lei, 7.070 lei sau 6.684 lei. Grila continuă cu primarii comunelor, aceştia fiind încadraţi tot în funcţie de locuitorii pe care îi au în localitate. Astfel, ei vor putea primi salarii de 8.607 lei (peste 7.000 de locuitori), 7.479 lei (între 3.000 şi 7.000 locuitori) sau 6.874 lei (până la 3.000 de locuitori). De asemenea, ţinându-se cont tot de numărul locuitorilor, viceprimarii acestora vor avea salarii de 6.684 lei, 6.318 lei sau 5.884 lei.
  În altă ordine de idei, preşedintele României va avea salariul egal cu cele ale premierului, preşedinţilor de la Senat şi Camera Deputaţilor, respectiv, 21.540 lei. În acelaşi timp, senatorii şi deputaţii vor avea salariul de 14.680 lei. Totodată, un ministru va primi 19.055 lei, în timp ce un se-cretar de stat va semna ştatul de plată lunar pentru 14.680 lei. "
  7
  18
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Miercuri, 23 Decembrie 2015 10:12
  5.13.237.***
  Adica haideti galateni sa impodobim orasul din banii nostri fiindca onor edilii n-au catadicsit sa faca acest lucru chit ca se lauda ca au juma de milion de euro la dispozitie. Eu zic sa incepem sa strangem bani din donatii publice si sa asfaltam trotuarele, sa renovam monumentele,sa astupam falezogaura si sa facem cam tot ce trebuie in orasul asta. Iar impozitele stranse de la populatie sa se transforme direct in salarii pentru edili si consilierii locali, ca vad ca in Parlament se tot voteaza mariri de salarii si indemnizatii pentru mai toate functiile publice. Ce sa zic, ne-am revoltat pana la capatani de porc aruncate peste gardul Catedralei impotriva bisericii fiindca Patriarhul are Audi dar impotriva primarului si a consilierilor locali mai piano, sa nu le stricam sarbatorile. Ba mai mult, le facem noi treaba si din banii nostri. C-asa-i romanul, scoate din putul gandirii niste initiative numai sa se faca remarcati cumva. Pai nu mai bine va plimbati voi prin fata viloaicelor primarului, a consilierilor si a parlamentarilor sa va bucurati ochiul de feeria de lumini cu care si-au impodobit astia casoaiele? Sau va e frica sa nu va remarce cineva?
  10
  28
  Raportează
 • postat de florin
  Miercuri, 23 Decembrie 2015 05:07
  82.137.9.***
  Am rezolvat o problema importanta anul acesta.M-am mutat din Galati si din anul 2016 nu mai platesc impozitle acestui oras.Si pentru a nu ma enerva de tot de Sarbatori pur si simplu plec din zona si imi cheltui banii in alta parte.Daca am ajuns ca galateni dupa 26 de ani de la Revolutie sa ma uit la beculetele Tecuciului si a Tirgului Bujor apoi........rau tare am ajuns!!!!!!!!!!!Si cum a spus cineva mai sus!Pur si simplu doriti sa salvati onoarea lui Stan.Anul 2016 este an de alegeri.Si sigur Stan va avea agatat de curul lui o eticheta:PRIMARUL INUNERICULUI!Bai Stane si comunistii care comunisti nu aduceau aminte de Mos Craciun si il intimpinau pe Mos Gerila impodobeau orasul acesta mai frumos ca tine si administratia ta.
  11
  29
  Raportează
 • postat de crystal
  Miercuri, 23 Decembrie 2015 02:59
  95.76.32.***
  daca as avea un salariu ca al primarului de judet de vreo 70 de milioane, care normal ca nu poti sa cheltui atat pe luna si trebuie sa il aduni intr-o banca atunci as dona nu o instalatie ci 100..
  8
  20
  Raportează
 • postat de un galatean
  Miercuri, 23 Decembrie 2015 00:37
  79.116.106.***
  Buna ideea, dar de ce in toata Primaria nu a avut nimeni ideea asta pana acum si nu au facut nimic? Pentru ca-i doare in partile moi...
  6
  21
  Raportează
 • postat de da,
  Marți, 22 Decembrie 2015 20:31
  78.97.254.***
  bunele intentii nimeni nu vi le poate reprosa nimeni. doar ca se salveaza imaginea primariei pentru ca sint putini galateni ce intra on-line pe site si mult mai putini ce cumpara ziarul scris in comparatie cu numarul de locuitori; asa ca multi vor spune ca primaria a pus luminitele. si asa asta cu energie pusa la dispozitie, macarale si muncitori ecosal salveaza onoarea d-lui primar prin actiunea voastra..... doar daca va scrie mare, luminos ca sa vada orice trecator ca acele lumini sint puse de catre cetateni mai poate sa dea credibilitatea actiunii. altfel cred ca vreti doar sa faceti un mare serviciu de imagine primariei....eu ii lasam sa moara in intunericul lor ca nici un galatean sa nu uite niciodata sarbatorile "a la bangladesh" pregatite de primarie in 2015. asta ca sa se gindeasca mai mult cind pun stampila.
  6
  24
  Raportează
 • Marți, 22 Decembrie 2015 19:40
  82.137.10.***
  Bine de stiut.
  Am primit deja acceptul Primariei pentru a instala beculetele donate si a le cupla la reteaua municipalitatii. Ecosal si Gospodarire Urbana ne-au confirmat, de asemenea, sprijinul logistic neconditionat. Avem inclusiv sprijin din partea unor persoane mai mult sau mai putin tinere, mai mult sau mai putin implicate politic, dar cetateni deopotriva chiar daca impartasec convingeri diferite. Este putin?
  Noi zicem ca nu. Asadar, restul depinde doar de NOI, galatenii obisnuiti. TREBUIE sa le aratam ca suntem o forta si data viitoare asa ceva nu trebuie sa se mai faca pe ultima suta de metri. Fiindca meritam!
  22
  25
  Raportează
 • Marți, 22 Decembrie 2015 18:36
  5.13.207.***
  Noi am zis asa: indiferent de vinovatii, avem tot anul la dispozitie sa le dezbatem. Chiar nu credem ca am putea fi noi, Miscarea pentru Implicare Civica, si mai ales mai sus semnatul suspectat ca ar lua partea cuiva anume din administratie.... Cand vine vorba de critica si pus degetul pe rana, oho! fie primit!
  Dar am zos ca, daca tot suntem in perioada aia cu "Fii mai bun!...", haideti sa aratam NOI, GALATENII, ca putem fi mai buni pentru noi insine in fond. Luminitile acelea stranse prin colecta publica vor straluci mult mai restrans decat sumedenia de ghirlande scumpe si opulente din anii precedenti. Dar vor straluci mult mai intens fiindca sunt din purul vostru interes si efort al cetatenilor. Dovada ca, oricat ar spune unii ca suntem carcotasi, nemultumiti orice ni s-ar face si nepasatori, putem daca vrem si ne unim.
  Este vorba despre un gest-simbol, pentru noi ca o comunitate,. Un semn ca nu suntem doar o multime de indivizi care, la o adica, nu se descurca si prin propriile forte. Arputea fi cea mai clara dovada ca putem deopotriva fi un sprijin major conducatorillor si ne putem descurca si fara ei la fel de bine. Un vot de blam si un sprijin consensual, de dragul Galatiului, in acelasi timp.
  23
  30
  Raportează
 • postat de galatiul e un sat fara ciini
  Marți, 22 Decembrie 2015 18:04
  89.136.231.***
  "societatatea civila" inseamna locuitorii orasului ce au platit la milimetru toate taxele si impozitele ca altfel vine executorul silit cu jandarmul si-i arunca in strada. din aceste taxe si impozite se platesc pe linga altele si salariile , indemnizatiile si alte cheltuieli conducatorilor alesi a orasului si judetului. "societatatea civila" trebuie sa traga la raspundere prin organizatii constituite din galateni, daca cei ce sint platiti nu-si fac datoria. societatea civila trebuie sa fie organizata ca sa-i cheme si in fata instantei pe cei ce folosesc banii publici fara discernamint, sa fie un ciine de paza a orasului in fata coruptiei alesilor. "societatatea civila" trebuie sa fie o sperietoare pentru toti necinstitii cu functii in oras, judet, tara. in nici un caz"societatea civila" nu trebuie sa faca treaba celor ce au pe mina bani publici, sint platiti pentru asta SI NU FAC NIMIC pentru oras ci doar pentru EI. am sa impodobesc geamurile casei cu lumini si doi-trei copaci din jur dar nu voi da bani si instalalatii pentru CEEA CE TREBUIA SA FACA PRIMARIA. trebuie ca acest oras sa fie in ultimul an de bezna a mintii....alesilor.
  9
  28
  Raportează
 • postat de Baiazid
  Marți, 22 Decembrie 2015 17:31
  82.76.8.***
  Super Marius Stan! Suntem cam singurul oras din tara asta.. care e ''trist'' in cea mai frumoasa perioada a anului! Ce poti sa spui mai mult.. aduci toti combinistii la putere si vrei Noul Galati!
  13
  23
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Marți, 22 Decembrie 2015 17:12
  5.13.165.***
  Acum ca sediul clubului Otelul e in Galati se poate aduce lumina de care e nevoie la club? Fanii Otelului au votat ,acum se intoarce cadoul de Craciun catre club?
  12
  9
  Raportează
 • postat de shakespeare
  Marți, 22 Decembrie 2015 16:47
  79.116.108.***
  Doamne....sufera o comunitate intreaga , pentru ambitia unui individ, care ne si ne-a sfidat urandu-ne ca natie .....tradus inseamna INTERESUL NATIONAL........tu individ , care te-ai declarat om politic sa te implici si sa te innamolesti in in probleme marunte , cand situatiile majore ale municipalitatii sunt altele destul de grele.....aroganta ta sfidatoare si ignoranta a terfelit mandria acestui oras .....esti o rushine locala ca si seful tau . o rushine nationala......Galateni ....desteptati-va odata....ati fost batjocoriti si ati suferit in ultimii 4 ani cat nu ati suferit in ceilalti 22 de ani.
  15
  21
  Raportează
 • postat de civilescu
  Marți, 22 Decembrie 2015 15:26
  92.82.217.***
  Ce bine i-o fi lui Mariusică, societatea civilă îi rezolvă toate problemele. N-ar fi mai bine să le lase locul de tot și apoi să-și vadă de-ale lui, că de oraș oricum i se cam rupe?
  12
  30
  Raportează
 • postat de Iancu din Hunedoara
  Marți, 22 Decembrie 2015 15:23
  91.208.234.***
  Initiativa e foarte buna, dar aplicabila in alte contexte: daca primaria ar fi facut tot posibilul sa impodobeasca orasul si n-a reusit pentru ca n-a avut bani, nu i s-a dat voie, etc. Daca orasul n-ar fi avut bani sa plateasca electricitatea consumata. Si alte motive, neimputabile administratiei locale.
  Dar cand tu primarie esti plina de oameni incapabili, in frunte cu primarul, care nu va faceti treaba si datorita incompetentei voastre ati lasat orasul in intuneric, atunci inseamna ca asa meritam sa traim.
  Noi i-am votat, noi i-am trimis sa ne conduca asa ca din cauza noastra orasul arata cum arata.
  13
  38
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.