UPDATE/ Avem LUMINIŢE FESTIVE şi în PARCUL VIVA! (FOTO)
Foto: Foto Monica Zanet

UPDATE/ Avem LUMINIŢE FESTIVE şi în PARCUL VIVA! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(46 voturi)

UPDATE, 27 decembrie, ora 00,00: Şi acum arată aşa, după ce au fost aprinse toate beculeţele donate! Cu alte cuvinte, acțiunea de împodobire cu beculețe festive a Parcului Viva s-a finalizat.

"Mişcarea pentru Implicare Civică" (MIC), "Galaţi, oraşul meu", "Fundaţia Comunitară Galaţi", "Danube Media Center", "Viaţa liberă" mulţumesc tuturor celor care le-au fost alături şi au făcut posibilă materializarea acestei iniţiative, care a pornit de la o idee a lui Paul Găvănescu.

Sursa foto: Mișcarea pentru Implicare Civică


UPDATE, 24 decembrie, ora 23,15Acum arată aşa. Mâine, sperăm că vom rezolva şi problema de curent pe partea din nord a parcului şi se vor aprinde şi restul beculeţelor care sunt deja montate.

Mulţumiri susţinătorilor!

Crăciun fericit!

Foto 1, 2, 3: Mișcarea pentru Implicare Civică, iar Foto 4: Facebook - Dănuţ Onofrei


UPDATE, 24 decembrie, ora 10,30A început montarea INSTALAŢIILOR FESTIVE în Parcul Viva. ÎNCĂ mai puteţi aduce BECULEŢE

În Parcul Viva, cu ajutorul Ecosal, a început instalarea primelor ghirlande. Noi continuăm să achiziţionăm instalaţii şi, bineînţeles, cei care vor să ni se alăture o pot face contactându-ne la numerele de telefon 0721.051.808 sau 0766.442.457.

Sursa foto: Mișcarea pentru Implicare Civică


UPDATE, 23 decembrie, ora 23,00: ÎNCURAJATOR: A început să „NINGĂ” cu BECULEȚE pentru INIȚIATIVA CIVICĂ

Joi, 24 decembrie, de la ora 9,00, va începe acțiunea de montare a beculeţelor donate, iar în paralel noi vom mai aduce instalații pe măsură ce vom mai reuși să le adunăm.

Vom avea cel puțin 180 de metri liniari (două lungimi de stadion) de ghirlandă luminoasă albă (asta am mai găsit de cumpărat) să împodobim pergolele din parcul Viva, plus cel puțin o ghirlandă colorată. S-a optat pentru această locaţie pentru că nu implică aprobarea proprietarilor stâlpilor de pe stradă (Transurb sau Electrica), este un spațiu unde vin și cei mici, iar cei mari se pot plimba liniștiți, fără stresul traficului, face poze etc.

Toți cei care vor să ne ajute să mai achiziționăm instalații sau vor să ne doneze direct - și mai bine! - unele care corespund condițiilor de exterior (clasa de protecție minim IP 44), pot veni cu ele direct acolo sau măcar să ne sune că venim noi. Răspundem oricând și oricui la 0721 051 808 sau 0766 442 457.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au dat măcar un deget de ajutor, fie și un sfat încotro să cerem sprijin sau consultanță.


UPDATE, 22 decembrie, ora 19,30: Am primit deja acceptul Primăriei pentru a instala beculeţele donate şi a le cupla la reţeaua municipalităţii. Ecosal şi Gospodărire Urbană ne-au confirmat, de asemenea, sprijinul logistic necondiţionat. Avem inclusiv sprijin din partea unor persoane mai mult sau mai puţin tinere, mai mult sau mai puţin implicate politic, dar cetăţeni deopotrivă chiar dacă împărtăşec convingeri diferite. Este puţin? Noi zicem că nu. Aşadar, restul depinde doar de NOI, gălăţenii obişnuiţi.

Instalaţiile de iluminat trebuie să îndeplinească minim CLASA de izolare/protecţie IP 44 (scrie pe cutie).


INIŢIATIVĂ A SOCIETĂŢII CIVILE/ Beculeţ cu beculeţ, să-mpodobim un părculeţ! UNDE PUTEŢI ADUCE INSTALAŢII de ILUMINAT FESTIV

Sărbătorile sunt cel mai bun prilej să ne arătăm solidaritatea şi spiritul de cetăţeni cărora le pasă de oraşul lor. Iată de ce "Mişcarea pentru Implicare Civică" (MIC), sprijinită de "Galaţi, oraşul meu", "Fundaţia Comunitară Galaţi", pornind de la o idee a lui Paul Găvănescu, vrea să colecteze şi să doneze Primăriei instalaţii de iluminat festiv, pentru a decora măcar câteva locuri intens circulate din oraş.

Noi credem că, dincolo de a arăta mereu cu degetul, putem face şi un minim gest, prin care să dovedim că societatea civilă poate şi ajută administraţia, acolo unde, din nu contează ce motive, aceasta mai dă greş. În fond, este vorba despre sărbătorile noastre, ale tuturor, dincolo de dispute politice sau responsabilităţi admnistrative.

Ideea noastră a fost agreată inclusiv de Primărie, care ne-a asigurat că toate instalaţiile donate de cetăţeni vor fi conectate la ilumnatul public stradal şi puse în funcţiune. Ele trebuie doar să îndeplinească clasa minimă de protecţie pentru exterior, IP 44.

"Mişcarea pentru Implicare Civică" a contactat mai multe persoane influente din oraş, inclusiv din mediul politic, şi nimeni nu a spus nu. Dar sprijinul major îl aşteptăm din partea cetăţenilor.

Noi ne-am gândit să ornăm Parcul "Viva", să le facem o bucurie celor mici, dar şi celor mari, atunci când se plimbă pe Faleza superioară. Dar, dacă vom strânge suficiente instalaţii, am putea ilumina festiv şi intersecţia Brăilei cu Domnească, de la kilometrul 0 al oraşului, ba poate şi parcul din Ţiglina, în faţa fostului cinematograf.

De asemenea, lansăm o provocare şi pentru întreprinzătorii Galaţiului, în special cei care au sedii în locuri circulate din oraş. Ce-ar fi dacă şi-ar împodobi şi ei cât mai frumos clădirile? Iar noi le vom ilustra pe pagina de Facebook a "Mişcării pentru Implicarea Civică", dar şi oriunde vom avea ocazia, în spaţiul virtual. Doar să ne trimiteţi o imagine publicabilă pe pagina MIC sau să ne semnalaţi unde să venim, ca să facem noi poze.

Noi încă mai credem că gălăţenii, măcar în momente festive, pot trece peste neînţelegerile şi neajunsurile de zi cu zi şi îşi pot da mâna într-un demers care să facă cinste comunităţii.

Pentru orice sprijin, contactaţi-i telefonic pe unul dintre membrii mişcării direct implicaţi în această acţiune: Costel Văduva - 0721.051.808 sau Mihai Angheluţă - 0766.442.457.

Instalaţiile se pot aduce la sediul "Mişcării pentru Implicare Civică", în Ţiglina I, str. Brăilei nr. 165, bloc A3, etaj 1, ap. 29, precum şi la sediul cotidianului Viaţa liberă, Strada Domnească, nr. 68. În ambele cazuri: marţi, 22 decembrie, între orele 16,00 - 20,00, iar miercuri, 23 decembrie, între orele 9,00 - 20,00.

Noi preferăm donaţia în natură, adică beculeţele în sine. Dar, în ultimă instanţă, putem să le achiziţionăm şi noi pe numele donatorilor, cu condiţia ca donaţiile în bani să fie însoţite de datele necesare pentru completarea facturilor şi chitanţelor. Banii pot fi donaţi la sediul "Mişcării pentru Implicare Civică", amintit anterior. (22 decembrie)

Citit 10563 ori Ultima modificare Luni, 28 Decembrie 2015 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.