TOMBEROANELE din Galaţi îşi aşteaptă gunoierii. Imagini DEZOLANTE într-o ZI SFÂNTĂ de PAŞTE (FOTO&VIDEO)
Foto: Foto şi video Mihai Angheluţă

TOMBEROANELE din Galaţi îşi aşteaptă gunoierii. Imagini DEZOLANTE într-o ZI SFÂNTĂ de PAŞTE (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La fel ca după sărbătorile de iarnă, am luat la rând punctele de colectare a gunoiului din diverse cartiere, pentru a vedea cum se îngrijesc autorităţile gălăţene de salubritatea oraşului.

În zona "IREG", în spatele blocurilor de la intersecţia străzii Anghel Saligny cu bulevardul Siderurgiştilor, tomberoanele erau supra încărcate, cu vârf. La punctele de colectare din Micro 18 şi 19, în aceleaqşi locuri unde astă iarnă semnalam adevăraţi munţi de resturi alimentare amestecate cu deşeuri casnice, situaţia se prezenta în aceleaşi condiţii. Socotite probabil zone de periferie, cartierele mărginaşe nu se bucră de aceeaşi atenţie din partea autorităţilor. O doamnă de vârsta a treia, surprinsă când arunca gunoiul pe jos, ne-a motivat, pe bună dreptate, că s-a adunat prea mult în jur ca să mai ajungă la pubele şi şi-aşa îl scot la loc cei care scotocesc prin ele ca să găsească diverse obiecte sau mâncare. Într-adevăr, în spatele ei, ca un cameleon speriat de obiectivul aparatului, o altă femeie, mai puţin norocoasă în viaţă, se căznea aplecată să descopere resturi de valoare prin grămada de gunoaie.

În schimb, în Mazepa 2, de exemplu, în acelaşi loc în care în iarnă se cunoştea că gunoierii îşi făcuseră treaba recent (pentru detalii, click aici), pubelele îşi aşteptau "clienţii" aproape goale. La fel şi în spatele blocurilor de la Parfumul Teilor. În alt cartier situat la ceva distanţă de "centru", pe strada Portului, câinii vagabonzi aveau la dispoziţie resturi din belşug, fără să mai fie nevoiţi să se ia la întrecere cu pisicile, la escaladat tomberoane.


CITEŞTE ŞI: Ciocnire de Paşti, în Galaţi. Un taxi a vrut să zboare peste indicatoare (FOTO)

Citit 4760 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2015 00:07

3 comentarii

 • postat de puie micu
  Luni, 13 Aprilie 2015 14:04
  5.13.224.***
  apa nu , gunoaie da , caldura da , o sa fie nebunie , cred ca va izbucni holera , in cel mai fericit caz
  partea buna este ca incepem sa aducem a oras medieval, un pic de rabdare si la starea economica actuala o sa umblam si in zdrente , o sa puta tot orasul (pestele de la cap se impute)

  acum , fara gluma , directorul de la ecosal, in subordinea primariei(sic!), sa puna responsabilii de zona sa-si faca treaba, cu echipele de lucratori. ei pe la 12 termina programul, stau prin carciumi sau fac ciubucuri , si se mai plang de salar
  platim pentru curatenie, nu ?
  0
  7
  Raportează
 • postat de florin
  Luni, 13 Aprilie 2015 09:10
  82.137.12.***
  Pai marele director de la Ecosal dorea zilele trecute MONOPOL TOTAL pe gunoiul Galatiului!Doreste sa dispara firmele care primesc deseurile recuperabile de la nevoiasii galateni!De recuperare si stringerea gunoiului sa se ocupe doar ei politicienii numiti politic !Pai uitate in poze cum arata un rezultat al unui monopol d-le director numit politic la Ecosal!De ce aceasta activitate de curatenia a orasului nu se poate presta si de catre privati????De ce nu se poate imparti Galatiul pe sectoare sectoare care sa fie scoase la licitatie PERIODIC????Raminem de foarte multi ani prizonierii unor politicieni incapabili numiti in functie politic si care nu se pricep de cit la adunatul banului pt partide!Sunt oameni nascuti de a fi directori la stat!
  0
  39
  Raportează
 • postat de dana
  Luni, 13 Aprilie 2015 02:16
  73.178.71.***
  intr-o lume normala, aceste imagini ar declansa concedieri in lantz la salubritate si primarie ( directori, responsabili, etc... ) pina la oamenii politici pe care ii votam ( cu constanta patima! ). in lumea noastra insa nimic nu se va schimba
  1
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.