Tecuceanul Adrian Ilinca, din Italia, la „Românii au talent”: „Vreau o carieră de dansator în România”

Tecuceanul Adrian Ilinca, din Italia, la „Românii au talent”: „Vreau o carieră de dansator în România”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Să încep viaţa de la zero, într-o ţară străină, n-a fost uşor" * Antrenorii Alberto Leonardi şi Emanuele Cugliana au acceptat să-l antreneze chiar şi atunci când familia lui avea dificultăţi financiare


Tecuceanul Adrian Ilinca a fost dat în urmărire generală pentru talent şi, chiar dacă nu a ajuns în Finala marii competiţii de la Pro Tv, toată ţara l-a văzut cât de bine dansează. Ar fi putut participa la „Italia’s got talent”, dar a preferat să vină la „Românii au talent”, chiar dacă pentru asta a trebuit să renunţe la job-urile din Italia pe care le avea - instructor de dans la „Ritmi Dance” şi de acrobatică la „Play Sport”. Tecuceanul în vârstă de 19 ani nu visează decât o carieră de dansator în România.

De la karate la dans

Atât în preselecţii, cât şi în semifinala concursului de la Pro Tv, Adrian Ilinca a cucerit publicul şi juriul – inclusiv pe exigentul Mihai Petre – dansând ca un robot. E drept, tecuceanul a avut un „profesor bun” pe Madd Chadd din filmul „Step Up 3”, pe care, în clipa în care l-a văzut făcând pe robotul şi-a dat seama că asta vrea să facă de acum încolo!

„Pe lângă ce aţi văzut la emisiune, eu mai ştiu să dansez şi alte stiluri: Breakdance, Hip-Hop, Popping, Vogue şi Locking. Participarea la «Românii au talent» a fost o modalitate de a-mi arăta pasiunea şi talentul meu la dans! Până acum acesta a fost cel mai important concurs la care am participat”, ne-a mărturisit Adrian. Chiar dacă doar atunci când dansează se simte cu adevărat liber, iar dansul reprezintă totul pentru el, tecuceanul nu uită că are centură neagră şi diplomă de instructor la karate. Acest prim sport i-a fortificat organismul după ce, în copilărie, a fost diagnosticat şi operat de ulcer intestinal, o maladie teribilă, care îi mai dădea doar două săptămâni de viaţă. Şi tot karatele, şi apoi dansul i-au făcut viaţa mai uşoară şi mai frumoasă în Italia.

Viaţa, de la zero

Când abatorul la care muncea s-a închis, tatăl lui Adrian a fost nevoit să ia drumul străinătăţii. Mama, chelneriţă la un restaurant, a rămas în Tecuci să aibă grijă de Adrian şi de fratele lui mai mic. Tatăl a plecat mai întâi în Turcia, apoi în Italia, unde şi-a chemat toată familia. Adrian avea aproape 11 ani, când a ajuns în Peninsulă: „Să încep viaţa de la zero, într-o ţară străină, n-a fost uşor. La şcoală mi-a fost greu să mă integrez. Eram privit cu reticenţă, aproape nimeni nu vorbea cu mine, nu înţelegeam ce vorbeau şi nici ei nu mă înţelegeau pe mine!”, îşi aminteşte Adrian.

Susţinut de antrenorii italieni

Învăţarea limbii italiene, dar în special talentul la karate şi dans l-au ajutat să se integreze. Antrenorii Alberto Leonardi (Artistic Freestyle Karate - Musical Forms) şi apoi Emanuele Cugliana (crew) au acceptat să-l antreneze chiar şi atunci când familia lui avea dificultăţi financiare şi nu-şi putea permite să-i plătească orele de sport. Adrian a câştigat de două ori campionatul italian de Musical Forms (karate pe muzică) şi apoi, când s-a descoperit că este român şi nu italian a fost ajutat de antrenorul italian să se înscrie într-un club de karate din ţară. Şi aşa a ajuns Adrian Ilinca, din Italia, să facă parte din lotul României şi să participe la competiţii internaţionale de karate pe muzică. Iar de la arte marţiale la Breakdance n-a fost decât un pas. Şi aici Adrian a reuşit să facă performanţă, ajungând instructor la sala de dans în care venise să se antreneze!

Părinţii lui nu ştiau cât este de talentat şi insistau să renunţe la sporturi, mai ales când venea acasă lovit rău de la antrenamente. Asta până în clipa în care l-au văzut dansând, într-un spectacol. S-au convins cât este de talentat şi că viitorul lui este în dans. Adrian este hotărât să rămână în Romania doar dacă îşi va găsi un loc de muncă pentru a se întreţine. Succes, Adrian!

Citit 2829 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2013 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.