Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

Acum un an de zile, exact pe vremea asta, familia Ionescu - Nicoleta, Bogdan şi cei trei copii ai lor, Lilu (5 ani), Tesa (3 ani) şi Bebe (7 luni) - îşi începea „Viaţa pe îndelete”: un tur al Europei, cu o rulotă trasă de o maşină cu număr de Galaţi. Susţinuţi de Discovery Romania, îşi propuneau atunci ca, vreme de un an, să străbată 18 ţări şi 23.000 de kilometri, perioadă în care să-şi crească pruncii oferindu-le experienţe adevărate şi personalizate, nu de consum, şi să promoveze România şi valorile româneşti. Rulota le oferea tot confortul unui cămin, cu baie şi bucătărie, iar ei plănuiau să meargă cel mult 300 de kilometri pe zi şi să zăbovească acolo unde îşi doreau pentru că nu era vorba de o vacanţă, ci de o alternativă la viaţa contra-cronometru - o viaţă trăită frumos, din plin şi pe îndelete!
S-au întors acasă după opt luni, 15 ţări şi 27.350 de kilometri parcurşi. Cei cinci temerari au început deja să le împărtăşească poveştile de călătorie, experienţele şi fotografiile adunate şi, cât de curând, vor poposi şi la Galaţi. Până atunci, însă, ne-au povestit nouă ce-au însemnat pentru ei opt luni de „Viaţă pe îndelete”.

Schimbarea

Prima noastră întrebare a fost cu ce i-a schimbat, ca familie, ca oameni, respectiv copii, aceasta perioadă de „Viaţă pe îndelete”. „Am văzut atâtea exemple de oameni care vor să scape de aşa-zisa civilizaţie, am văzut cum occidentalii redescoperă natura, naturalul, încep să-şi dea seama că direcţia în care se îndreaptă societatea lor nu este cea mai potrivită, că valorile morale ocupă locuri din ce în ce mai codaşe în ierarhia valorilor umane. Din păcate, societatea românească se îndreaptă vertiginos în această direcţie, scăpată de sub jugul neajunsurilor de pe vremuri şi nu mai vede, nu mai realizează că Occidentul jinduieşte după peisajele noastre sălbatice, după mâncarea sănătoasă de la ţară, după laptele nepasteurizat de vacă şi după o viaţă în care onoarea, buna înţelegere şi cinstea să reprezinte principala monedă de schimb.
Copiii au văzut toate feţele civilizaţiei, au fost şi prin oraşe spectaculoase şi pe la sate, am întâlnit tot felul de oameni, au aflat diferite poveşti de viaţă şi când îi auzi că exclamă cu bucurie: «Asta-i viaţa pe îndelete!», când văd marea, câmpul plin de flori sau munţii acoperiţi de brazi şi poveşti cu haiduci, şi nu la Disneyland, îţi dai seama de alegerea făcută”, ne-au mărturisit soţii Ionescu.
În paginile viitoare de Diaspora, vă vom împărtăşi cele mai interesante momente trăite de familia Ionescu şi cum au fost priviţi, ca români, în cele 15 state ale Europei pe care le-au străbătut.

Cine este familia Ionescu

Bogdan Ionescu este designer de interior şi scenograf, iar soţia lui, Nicoleta, este cotată drept o inspirată creatoare de haine pentru copii. Deşi spune, cu modestie, că nu este designer - pentru că absolvit ASE-ul - ci doar o mamă care încearcă să-si dezvolte pasiunea, hainele pe care le poartă copiii ei, dar şi cele pe care le puteţi găsi în magazinul botezat cu numele primilor doi copii ai familiei Ionescu, „Lilutesa”, demonstrează altceva: că e mai talentată decât mulţi designeri cu patalama. Dacă vă întrebaţi cu ce bani au plecat la drum cei cinci membri ai familiei Ionescu, aflaţi că au făcut-o cu bănuţii strânşi pentru vreo 5-6 luni. Pe drum, au căutat să dezvolte oportunităţi şi idei de afaceri pentru a se susţine într-o "Viaţă pe îndelete".

Citit 3685 ori Ultima modificare Joi, 20 Martie 2014 17:30

5 comentarii

 • postat de 1+ Duminică, 23 Martie 2014 00:42 24.96.121.*** Link la comentariu
  2
  5

  Holly cow ....inca o familie de filozofi fabricate de AM.
  De mult ne intrebam cum de tanjesc elvetienii dupa viata din Badalan.

  Raportează
 • postat de Johnescu Sâmbătă, 22 Martie 2014 15:12 188.24.123.*** Link la comentariu
  2
  4

  Se pare ca n-ati inteles mare lucru din text.
  Se vorbeste despre experiente adevarate, nu prin prisma consumerismului. Se vorbeste despre occidental care tanjeste dupa ce avem noi, despre cum noi, ca natie suntem de fapt bogati, pt ca avem munti cu brazi, nu Disneyland, dar nu ne dam seama.
  De asta s-au intors. De asta s-au intors multi romani.
  Dana, daca prin fuga din societatea asta "murdara" te referi la evadarea din consumerism, mutat la tara sau trait cat mai simplu, go for it!

  Raportează
 • postat de dana Sâmbătă, 22 Martie 2014 12:29 95.254.197.*** Link la comentariu
  2
  3

  D-le "ss" v-as raspunde cu toata placerea la intrebare !! cine stie ??? ei stiu de ce !!Poate copiii sint prea mici,
  sau pentru a pleca definitiv, trebuie sa ai idei clare si bani !!!Dar au fost sustinuti de Discovery Romania !!

  Raportează
 • postat de ss Vineri, 21 Martie 2014 17:00 5.13.224.*** Link la comentariu
  0
  9

  Dana sunt de acord cu tine, ramane insa intrebarea.....de ce s-au intors?!!!!

  Raportează
 • postat de dana Vineri, 21 Martie 2014 14:33 95.254.197.*** Link la comentariu
  0
  15

  Bravo !!!!!De mult timp ma gindesc si eu sa evadez din aceasta societate murdara !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.