IMM-urile din Galaţi, aniversare la firul ierbii

IMM-urile din Galaţi, aniversare la firul ierbii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Eleganta Aula Magna a Universităţii "Danubius" a găzduit, ieri, Conferinţa Internaţională "Integrare europeană, realităţi şi perspective", la care au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai celui universitar, ai administraţiei publice şi ai unor instituţii importante care au legătură cu mediul economic. S-a discutat "la firul ierbii", cu oameni provenind din economia reală, despre teme privind oportunităţile de finanţare din fonduri europene, sistemul fiscal, problematica deficitului forţei de muncă sau noile reguli privind protecţia datelor cu caracter personal. A fost doar prima parte a manifestărilor speciale prilejuite de "Ziua Întreprinzătorilor din România" şi de aniversarea de către Patronatul IMM-urilor Galaţi a 25 de ani de la înfiinţare.

"Sunt 25 de ani plini, de prezenţă activă în mediul local şi regional de afaceri. Există în continuare optimism, dar sunt şi neîmpliniri. Una este că majoritatea oamenilor de afaceri, chiar şi după 28 de ani, au rămas cu aceeaşi mentalitate, că se descurcă singuri şi nu vor să facă parte din asociaţii profesionale, ca în Germania, ca peste tot, care să-i ajute şi să le apere interesele - ar fi un fel de sindicalizare a patronatelor. Iar a doua este că n-am reuşit să determinăm factorii politici şi administrativi să se aplece cu mai mare atenţie asupra mediului privat din România, ca generator de locuri de muncă, de profit şi de bunăstare pentru ţară", ne-a declarat preşedintele PIMM Galaţi, Marian Filimon.

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, a afirmat: "Suntem interesaţi de propuneri concrete, pentru a veni în întâmpinarea lipsei de idei şi de proiecte a guvernanţilor. Una dintre propunerile majore cu care mergem în ţară este aceea că România trebuie să treacă de la acest proces de supralegiferare (de la începutul anului avem 120 de modificări ale Codului Fiscal şi peste 800 de legi - vă daţi seama ce înseamnă pentru un mic întreprinzător să ţină pasul cu aşa ceva?) la unul de proiecte naţionale, care să rezolve problematica României. De exemplu, avem un deficit al forţei de muncă, iar noi propunem programul "România reprofesionalizată", prin care să ne aducem înapoi românii din diaspora".

O menţiune cu totul specială merită desăvârşitele gazde ale evenimentului de ieri, cei de la Universitatea "Danubius". "Suntem o universitate antreprenorială, aşa că este logică strânsa noastră colaborare cu mediul de afaceri local, cu patronatul IMM-urilor. Vrem să le oferim studenţilor noştri cât mai multe oportunităţi, interacţiuni cu mediul de afaceri", ne-a mărturisit rectorul Andy Puşcă.

Citit 1948 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.