Fonduri pentru reconversia viilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 205.700 euro, provenind din fonduri europene, au fost achitaţi de Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Galaţi în baza a 7 proiecte depuse de viticultorii gălăţeni pentru reconversia sau restructurarea unor plantaţii de viţă-de-vie.

Sumele sunt alocate pe anul financiar 2008 – 2009 şi vizează, în total, modernizarea a 50,71 hectare de vie. Potrivit regulamentelor europene, plăţile sunt efectuate pentru cererile aferente planurilor de reconversie/restructurare, pe măsură ce lucrările sunt realizate.

„Beneficiarii acestui sprijin financiar sunt viticultorii care doresc să-şi modernizeze plantaţiile pe baza unui plan de restructurare şi reconversie şi ale căror exploataţii sunt înregistrate în Registrul Plantaţiilor Viticole. Pentru a beneficia de ajutorul financiar, solicitantul trebuie să elaboreze un plan individual care conţine un singur program de modernizare, compus din una sau mai multe măsuri eligibile în cadrul programelor de profil”, ne-a declarat Dumitru Buţurcă, directorul coordonator al APIA Galaţi.

Judeţul Galaţi este una dintre regiunile cele mai bogate din ţară în domeniul viticol, peste 15.400 de hectare fiind cultivate cu viţă-de-vie.

Citit 868 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.