UPDATE | Indienii de la JSW Steel vor depune o ofertă pentru combinatul ArcelorMittal Galați (Reuters)

UPDATE | Indienii de la JSW Steel vor depune o ofertă pentru combinatul ArcelorMittal Galați (Reuters)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

UPDATE | Cel mai mare producător de oţel din India, JSW Steel, şi totodată unul dintre concurenţii ArcelorMittal pe piaţa mondială a oţelului, va depune o ofertă pentru cumpărarea combinatului siderurgic ArcelorMittal de la Galaţi, afirmă Reuters, citând trei surse din piaţă, indienii intrând astfel în competiţie cu companiile Metinvest din Ucraina și Marcegaglia din Italia.

Potrivit Reuters, atât JSW, cât şi ArcelorMittal au refuzat să facă vreun comentariu. Anterior, surse din piață au spus că Marcegaglia și Metinvest au dorit să depună o ofertă comună pentru combinatul din Galaţi, dar un purtător de cuvânt al Metinvest a declarat pentru Reuters că fabricantul de oțel va licita singur.

Reuters aminteşte că ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțeluri din lume, vrea să vândă combinatul siderurgic din Galaţi, împreună cu alte cinci active, pentru a compensa preluarea Ilva, cea mai mare oţelărie din Europa. ArcelorMittal s-a oferit să vândă unităţile ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galaţi, ArcelorMittal Skopje (Macedonia), ArcelorMittal Ostrava (Cehia), ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg), şi liniile de zincare numărul 4 şi 5 de la Flemalle, decaparea, liniile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea de la combinatul de la Liege (Belgia), pentru a răspunde îngrijorărilor UE în materie de concurenţă. Analiștii băncii de investiții Jefferies, citaţi de Reuters, estimează că valoarea combinată a activelor de vânzare este cuprinsă între 752 şi 940 milioane de dolari, iar cel mai mare dintre aceste active este Galațiul, cea mai mare fabrică de oțel din România, cu aproximativ 5.600 de angajaţi.

Reamintim că, pe 14 iunie, liderii sindicali din combinatul gălăţean s-au întâlnit cu un împuternicit al Comisiei Europene. Acesta a afirmat atunci că „există oferte” pentru combinatul din Galaţi, dar că sunt confidenţiale. De asemenea, oficialul CE a precizat că vor fi acceptaţi şi cumpărători din afara Uniunii Europene şi că, în cazul în care vânzarea combinatului va eşua, tot procesul „se va restarta”.


Cel mai mare producător de oţel din India, JSW Steel, şi totodată unul dintre concurenţii mondiali ai ArcelorMittal, va depune o ofertă pentru cumpărarea combinatului siderurgic ArcelorMittal de la Galaţi, afirmă Reutres, citând trei surse din piaţă.

Astfel, JSW Steel va intra în competiţie cu companiile Metinvest din Ucraina și Marcegaglia din Italia. Compania ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțeluri din lume, vrea să vândă combinatul siderurgic din Galaţi, împreună cu alte cinci active, pentru a compensa preluarea Ilva, cea mai mare oţelărie din Europa. Analiștii băncii de investiții Jefferies estimează că valoarea combinată a activelor de vânzare este cuprinsă între 752 şi 940 milioane de dolari, iar cel mai mare dintre aceste active este Galați, cea mai mare fabrică de oțel din România, mai notează Reuters.

Vom reveni.

Citit 8938 ori Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2018 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.