UPDATE | Indienii de la JSW Steel vor depune o ofertă pentru combinatul ArcelorMittal Galați (Reuters)

UPDATE | Indienii de la JSW Steel vor depune o ofertă pentru combinatul ArcelorMittal Galați (Reuters)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

UPDATE | Cel mai mare producător de oţel din India, JSW Steel, şi totodată unul dintre concurenţii ArcelorMittal pe piaţa mondială a oţelului, va depune o ofertă pentru cumpărarea combinatului siderurgic ArcelorMittal de la Galaţi, afirmă Reuters, citând trei surse din piaţă, indienii intrând astfel în competiţie cu companiile Metinvest din Ucraina și Marcegaglia din Italia.

Potrivit Reuters, atât JSW, cât şi ArcelorMittal au refuzat să facă vreun comentariu. Anterior, surse din piață au spus că Marcegaglia și Metinvest au dorit să depună o ofertă comună pentru combinatul din Galaţi, dar un purtător de cuvânt al Metinvest a declarat pentru Reuters că fabricantul de oțel va licita singur.

Reuters aminteşte că ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțeluri din lume, vrea să vândă combinatul siderurgic din Galaţi, împreună cu alte cinci active, pentru a compensa preluarea Ilva, cea mai mare oţelărie din Europa. ArcelorMittal s-a oferit să vândă unităţile ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galaţi, ArcelorMittal Skopje (Macedonia), ArcelorMittal Ostrava (Cehia), ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg), şi liniile de zincare numărul 4 şi 5 de la Flemalle, decaparea, liniile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea de la combinatul de la Liege (Belgia), pentru a răspunde îngrijorărilor UE în materie de concurenţă. Analiștii băncii de investiții Jefferies, citaţi de Reuters, estimează că valoarea combinată a activelor de vânzare este cuprinsă între 752 şi 940 milioane de dolari, iar cel mai mare dintre aceste active este Galațiul, cea mai mare fabrică de oțel din România, cu aproximativ 5.600 de angajaţi.

Reamintim că, pe 14 iunie, liderii sindicali din combinatul gălăţean s-au întâlnit cu un împuternicit al Comisiei Europene. Acesta a afirmat atunci că „există oferte” pentru combinatul din Galaţi, dar că sunt confidenţiale. De asemenea, oficialul CE a precizat că vor fi acceptaţi şi cumpărători din afara Uniunii Europene şi că, în cazul în care vânzarea combinatului va eşua, tot procesul „se va restarta”.


Cel mai mare producător de oţel din India, JSW Steel, şi totodată unul dintre concurenţii mondiali ai ArcelorMittal, va depune o ofertă pentru cumpărarea combinatului siderurgic ArcelorMittal de la Galaţi, afirmă Reutres, citând trei surse din piaţă.

Astfel, JSW Steel va intra în competiţie cu companiile Metinvest din Ucraina și Marcegaglia din Italia. Compania ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțeluri din lume, vrea să vândă combinatul siderurgic din Galaţi, împreună cu alte cinci active, pentru a compensa preluarea Ilva, cea mai mare oţelărie din Europa. Analiștii băncii de investiții Jefferies estimează că valoarea combinată a activelor de vânzare este cuprinsă între 752 şi 940 milioane de dolari, iar cel mai mare dintre aceste active este Galați, cea mai mare fabrică de oțel din România, mai notează Reuters.

Vom reveni.

Citit 8684 ori Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2018 00:55

7 comentarii

 • postat de IonV
  Duminică, 24 Iunie 2018 09:37
  5.13.193.***
  Ca place sau nu place cuiva, vanzarea combinatului galatean catre indieni a reprezentat, paradoxal, un fapt foarte bun pentru angajatii acestuia. Cand spun asta, am in vedere rezultatele "spectaculoase" care se inregistrau in combinat anterior vanzarii catre Mittal,adica restante la salarii de doua luni si nu numai asta! Va propun sa vedeti ce-a ramas din combinatul de la Calarasi sub administratie romaneasca! Astazi este un camp de ruine, familii intregi, mii, au ramas fara sursa de existenta, adica someri in masa, ceea ce nu s-a intamplat aici, la noi, aici a plecat prin schemele de plecari VOLUNTARE cine a dorit, in general pensionari sau tineri care au dorit sa ia drumul strainatatii! Cu salarii compensatorii si bonusuri substantiale! Eu, simplu angajat al Sidex, acum pensionar, nu regret deloc privatizarea, cand vad ce s-a intamplat cu alte unitati industriale din tara, CUG Iasi, Tractorul Brasov, IMGB, Comtim, ISCL, IMEH, INETOF... Praful si pulberea s-a ales de ele, cu mii de oameni lasati pe drumuri!
  3
  17
  Raportează
 • postat de ss
  Sâmbătă, 23 Iunie 2018 11:11
  46.102.8.***
  Terente esti varza, rusii ne-au vrut tara agrara, combinatul e o realizare care dusmanilor nostri traditionali nu le-a convenit deloc....ai nimerit cu bacalbasa, un personaj de cea mai joasa speta, comunismul a fost o plaga pt Romania!
  9
  20
  Raportează
 • postat de Terente...de Galati
  Vineri, 22 Iunie 2018 20:32
  89.137.231.***
  pt@macarie banu...comunismul nu a murit. Esti cea mai vie dovada, asemeni si punctele pozitive ce le-ai primit . Combinatul a fost gandit de ciolovecii rusi, care ne-au spoliat de toate resursele. Asta s-a dorit. Economia de piata a ridicat o stacheta peste care toate cele enumerate de tine, nu au putut trece. De acord cu tradarea, dar nu asupra efectelor ci asupra celor ce se fac vinovati de mentinerea somajului, de lipsa de preocupare ca in locul defunctelor fabrici sa apara altceva. Stroe de la Dacia este un exemplu, pentru modul in care trebuia actionat. Directorii din Galati, nu au stiut sa faca la fel; rezultatele se vad. Iar galatenii , inca ii voteaza . Bacalbasa este un alt exemlu viu a marasmului in care ne gasim. Sunt multe de spus, pacat ca nu rezolva nimic!
  21
  17
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Vineri, 22 Iunie 2018 14:04
  95.76.2.***
  combinatul a fost gandit si construit ca facand parte din industria strategica a Romaniei,ca si fabricile de armament,santierele navale,etc. Cand s-a "privatizat" a murit totul,subminarea economiei nationale si,mai ales,a industriei strategice se numeste tradare de tara si trebuie pedepsita ca atare. In Romania insa,din pacate,de la trebuie pana la pedeapsa este un drum tare,tare anevoios.Pacat!....inca avem o tara bogata si frumoasa dar nu pentru noi,romanii.
  5
  51
  Raportează
 • postat de Ady
  Vineri, 22 Iunie 2018 13:53
  188.24.218.***
  Tot indian ,aduce el indieni sa munceasca ,iar cu salarii bune si galatenii tot slugi.
  6
  32
  Raportează
 • postat de Aderin
  Vineri, 22 Iunie 2018 12:56
  90.95.123.***
  Nu mai reveniți cu amănunte.
  De la un combinat productiv a ajuns sa fie vandut ca fier vechi.
  7
  42
  Raportează
 • postat de Gou
  Vineri, 22 Iunie 2018 12:39
  82.137.9.***
  Ferraille! Ferraille!
  9
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.