Uzina Cocso-Chimică a rămas pustie

Uzina Cocso-Chimică a rămas pustie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* De la 1.500 de angajaţi, cât avea Cocseria de pe platforma siderurgică gălăţeană în urmă cu doar câteva luni, mai lucrează acum doar 140 de oameni. În curând, vor rămâne doar câteva zeci de oameni *

La Uzina Cocso-Chimică de pe platforma siderurgică mai lucrează în acest moment doar 140 de muncitori, după cum a precizat vicepreşedintele FSS Metarom, Nelu Macovei. Închiderea bateriilor de cocsificare a făcut ca majoritatea salariaţilor de aici să aleagă schemele de plecări voluntare sau să fie redirecţionaţi către alte locuri de muncă prin programul Talent Pool.

„Colegii rămaşi lucrează doar la gudroane şi se pare că există clienţi pentru aceste materiale. Trebuie spus însă că numărul oamenilor rămaşi aici va continua să se reducă, iar din informaţiile pe care le am, la 1 ianuarie vor rămâne la cocserie doar 69 de salariaţi”, a declarat Macovei.

Sindicalistul a precizat însă că nu exclude ca acest număr să scadă chiar înainte de 1 ianuarie 2010, în situaţia în care gudronul va fi cumpărat în cantităţi mai mari.

Citit 2556 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.