Semnătură electronică pentru solicitarea fondurilor europene prin PNDR
Foto: Internet

Semnătură electronică pentru solicitarea fondurilor europene prin PNDR
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunţă că pune la dispoziţia solicitanților de fonduri nerambursabile acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) posibilitatea utilizării semnăturii electronice la depunerea cererilor de finanțare. Astfel, de la 1 august 2018, solicitanții care dispun de semnătură electronică pot încărca on-line cererea de finanțare și documentele anexe semnate electronic cu certificat digital calificat.

În acest sens, în cererea de finanțare, anexă la Ghidul solicitantului, s-a introdus o nouă secţiune (A6.1) în care reprezentantul legal al solicitantului trebuie să opteze pentru aplicarea semnăturii electronice sau olografe. În cazul în care se alege opţiunea "Semnătura electronică", solicitantul va trebui să aplice certificatul digital dedicat în declarația F din Cererea de finanţare. În acest caz, specimenul de semnătură din secţiunea B1.3 nu este necesar.

Semnătura digitală va putea fi aplicată pentru cererile de finanțare aferente submăsurilor care vor fi lansate anul acesta, iar depunerea documentației se realizează on-line, pe pagina oficială de internet a AFIR.

Citit 1848 ori Ultima modificare Duminică, 12 August 2018 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.