„Rabla”, revăzută şi adăugită

„Rabla”, revăzută şi adăugită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-a dat undă verde la formula ce va permite utilizarea sistemului de vouchere la achiziţionarea noilor autoturisme *

Programul „Rabla” va demara în 2010 sub o formă revăzută şi adăugită, modificările legislative în acest sens fiind deja publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit noilor prevederi în program vor fi prinse nu numai persoanele fizice, ci şi persoanele juridice, fapt ce va permite şi firmelor să-şi reînnoiască parcul auto. Prima de casare va fi păstrată la 3.800 lei, adică aproximativ 900 de euro, dar va fi introdus sistemul de vouchere.

Astfel, achiziţionarea unei maşini noi se va putea face oferind până la trei vouchere. Principalul beneficiar pe piaţa auto, inclusiv cea gălăţeană, a fost Dacia, chiar dacă în 2009, pe fondul crizei financiare şi a restricţiilor în acordarea creditelor, vânzările au fost mai mici.

Noul sistem al „Rabla” a fost primit cu interes de gălăţeni, încă dinainte ca noile prevederi să fie confirmate prin publicarea în Monitorul Oficial. 

„A fost o propunere primită cu mare interes atât de dealerii auto, cât şi de clienţi. Deja au fost persoane care ne-au sunat să se intereseze de această chestiune şi cum pot achiziţiona o maşină în noile condiţii”, ne-a declarat Lucian Zainea, director de marketing al companiei Nalba, dealer Dacia.

Cu noul sistem de vouchere, dacă un client va folosi trei astfel de instrumente de plată, prima de casare totală ar putea ajunge la 2.700 euro, fapt ce ar duce, de exemplu, preţul unei Dacii Logan, versiunea cea mai ieftină, la 3.200 euro.

Mai există un singur element care mai trebuie lămurit: câţi bani se vor aloca de la buget pentru susţinerea programului „Rabla”. Din punctul acesta de vedere, se ştie că lucrurile nu merg chiar ca pe roţi.

Citit 1640 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.