Băsescu, de la siderurgie la agricultură!

Băsescu, de la siderurgie la agricultură!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încercând să explice de ce este important ca politica guvernamentală să investească mai mult în agricultură decât în alte direcţii, Traian Băsescu a făcut referire la industria metalurgică, declaraţie care dă fiori reci miilor de gălăţeni ce depind de Combinat:

„Norocul industriei siderurgice româneşti este că acum se declanşează programul de construcţie de autostrăzi care înghit destul oţel pentru poduri, consolidarea terasamentelor şi industria navală; altfel, este o industrie pentru care noi nu avem resurse”.

„Aducem minereu din Brazilia, Ucraina, India, Australia, de oriunde, dar este  o industrie cu grad ridicat de risc de delocalizare. Pentru că atunci când n-ai alte resurse, numai forţa de muncă ieftină este cea care stimulează un proprietar de astfel de combinat să-l menţină într-o ţară”.

„Cum se ridică costurile cu forţa de muncă, cum priveşte în altă parte pentru a reamplasa tehnologia pe care o are. Şi atunci logica elementară ne spune că avem o resursă formidabilă, potenţialul agricol. Nimeni niciodată nu va putea delocaliza păşunile, pământul din România şi acestei părţi trebuie să-i dăm maximă atenţie!”.

Citit 1526 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.