Pesta porcină nu e acoperită de asigurări

Pesta porcină nu e acoperită de asigurări
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pesta porcină africană, care a acoperit mai mult de un sfert de ţară, ajungând şi în judeţul Galaţi, a adus pierderi importante fermierilor şi crescătorilor de porci, unii dintre ei fiind nevoiţi să-şi reia activitatea de la zero, ca urmare a sacrificării porcilor. Specialiştii din domeniul asigurărilor spun aceştia vor primi despăgubiri din partea guvernului, însă nu şi în baza asigurărilor de animale. Săptămâna trecută, Ministerul Finanţelor a transferat către ANSVSA suma de 40 de milioane de lei, pe lângă cei 160 de milioane de lei prevăzuţi în rectificarea bugetară, pentru despăgubirea crescătorilor de porci afectaţi de pesta porcină africană.

„Pesta porcină africană este cuprinsă în lista bolilor prevăzute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor, acest lucru însemnând faptul că bolile cuprinse în această listă nu sunt acoperite, din păcate, prin asigurarea animalelor", a declarat, pentru portalul 1asig.ro, Magda Coman, reprezentantă a Gothaer Asigurări Reasigurări.

De asemenea, Gheorghe Grad, country manager al Renomia SRBA Insurance Broker, a subliniat pentru portalul citat că pesta porcină şi alte boli epidemice înscrise pe lista Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor nu se asigură facultativ: „În caz de incidenţă a acestora, despăgubirile sunt achitate de către Guvern. Această abordare este una globală, nu doar în România”.

Citit 1359 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Septembrie 2018 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.