ANAF continuă operaţiunea ”Xenon”
Foto: Mediafax

ANAF continuă operaţiunea ”Xenon”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF a anunţat, în cel mai recent comunicat, că va continua operaţiunea ”Xenon” de verificare a achiziţiilor intracomunitare de autovehicule second-hand şi le va reţine pentru verificări pe cele cumpărate de intermediari, pe persoană fizică, dacă se constată că aceştia au cumpărat mai mult de două autoturisme pe an.

Sunt controlate transporturile de autovehicule la mâna a doua, efectuate atât pe căile rutiere, cât şi pe calea ferată, iar inspectorii antifraudă fiscală vor verifica la descărcare toate documentele de provenienţă. 

De la începutul anului au fost identificate 38 de firme româneşti care au realizat achiziţii intracomunitare de autoturisme second-hand în valoare de aproximativ 180 milioane lei şi s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale, cauzând bugetului de stat prejudicii totale calculate la peste 20 de milioane lei. Firmele utilizau facturi fără TVA sau care conţin ilegal TVA pe marja de profit, mai scrie în comunicat.

VEZI recomandarea DGAF persoanelor interesate să cumpere autoturisme rulate, pentru a nu fi implicate într-o înşelăciune sau într-o schemă de fraudare a TVA - click aici

Citit 10953 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2018 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.