Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
3 comentarii

OUG 114, cunoscută ca Ordonanţa lui Teodorovici, privind modificările fiscale de la sfârşitul anului 2018, a acordat anumite facilităţi sectorului construcţiilor, pentru a-i determina pe cei care lucrează în străinătate să se întoarcă acasă.

Potrivit Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii, numărul mediu al salariaţilor din domeniu s-a redus cu 2 la sută în ultimii doi ani, adică cu aproximativ 8.000 de persoane.

Noua Ordonanţă prevede un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei şi taxe pe muncă zero pentru angajatori, astfel încât salariul minim net lunar să depăşească echivalentul în lei a 500 de euro. Aici vor intra toate firmele care au codul CAEN construcţii, dar şi producătorii de sticlă, cărămidă, ţiglă, beton, mortar, materiale plastice pentru construcţii, uşi şi ferestre din metal, construcţii metalice şi altele, care obţin cel puţin 80 la sută din cifra de afaceri efectiv din activitatea pe construcţii, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere.

Deoarece facilităţile au fost acordate pe domenii CAEN şi nu pe coduri COR, de clasificare a activităţilor, salariul minim promis va trebui  acordat tuturor angajaţilor din acest sector, fiind vorba nu numai de constructori, ci şi de cei care desfăşoară activităţi conexe.

Reprezentanţi din cadrul firmei de construcţii gălăţene Citadina ’98 SA ne-au confirmat alinierea la noile prevederi.

Citit 2005 ori Ultima modificare Luni, 21 Ianuarie 2019 17:56

3 comentarii

 • postat de aLEX Marți, 22 Ianuarie 2019 22:03 86.124.205.*** Link la comentariu
  0
  7

  Cata perfidie! Aparen't, statul are grija de lucratorul de pe santiere. In realitate, marind salariul, CRESC incasarile la stat. Plata salariului marit o face patronul care. obligatoriu, ,mareste pretul constructiei. Cine plateste in final "grija" statului fata de angajat? CUMPARATORUL CONSTRUCTIEI.

  Raportează
 • postat de tepes Marți, 22 Ianuarie 2019 19:19 89.137.137.*** Link la comentariu
  0
  6

  Statul prin reprezentatii mafioti fura prin taxe si impozite banul muncit cu truda al populatiei si cu banii stransi ei nu fac ce trebuie facut ca sa avem o viata mai buna ci fura banul public. Nu avem in acest secol un tren de mare viteza care sa strabata tara si nici macar o autostrada. Cum e posibil ca sa faci pana la Cluj 12 ore sau 9 ore cu masina?

  Raportează
 • postat de Munca este un lux în România, este impozitată la stat, jumătate din salariu brut, fâââââs ! Marți, 22 Ianuarie 2019 08:16 213.233.101.*** Link la comentariu
  0
  8

  Păi, pe ,,calculator salariu net'', angajatul rămâne cu bani în mână, net, cu 1774 lei, ca-n final statul luând prin CAS-asigurări sociale, CASS-asigurări sociale de sănătate, DP-deducere personală ?!?, IV-impozit pe venit=42% la stat, adică, aproape jumătate din munca ta, se duce la stat, adică, aproape șase luni muncești la stat, restul de bani, adică 6 luni, muncești pentru tine, pentru familie. Mai simplu, statul este fomist, jumătate din mâncarea de pe masă, o mânâncă statul, restul de pe masă, o mănâncă eu și familia ?!?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.