Electrica investeşte 34,5 milioane lei în Galaţi

Electrica investeşte 34,5 milioane lei în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Sucursala Galaţi a Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Muntenia Nord are, în 2019, un buget de investiţii care reprezintă 16,3 la sută din bugetul total aprobat de ANRE pentru acest operator.

Cei opt operatori de distribuție a energiei electrice concesionari au transmis Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) planurile de investiţii pentru anul 2019. Din acestea reiese că E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea, Distribuție Energie Oltenia, Delgaz Grid, Electrica Distribuție Muntenia Nord, Electrica Distribuție Transilvania Nord şi Electrica Distribuție Transilvania Sud şi-au propus să realizeze investiții în valoare totală de circa 1,6 miliarde de lei.

Conform ANRE, acest efort investițional va ținti, în proporție de 90 la sută, rețeaua electrică de distribuție, în care se vor realiza lucrări de retehnologizare, constând în înlocuirea echipamentelor uzate fizic și moral, lucrări pentru reducerea pierderilor proprii tehnologice și îmbunătățirea calității serviciului, precum și lucrări pentru extinderea de rețea. Un segment semnificativ din investiții este dedicat implementării de sisteme de măsurare inteligentă, pentru care operatorii au alocat o valoare totală de circa 75 milioane de lei, ceea ce reprezintă un procent de 6 la sută din valoarea investițiilor programate în 2019.

Operatorii de distribuție a energiei electrice concesionari au obligația realizării a cel puțin 95 la sută din valoarea planului anual de investiții asumat și aprobat de ANRE. "Nerealizarea planului anual de investiții se sancționează contravențional cu amendă, care poate fi un procentaj situat între 5 și 10 la sută din cifra de afaceri realizată din activitatea de distribuție a energiei electrice", precizează ANRE.

Unde se vor face investiţii în Galaţi

Dintre cei opt operatori concesionari, Electrica Muntenia Nord, de care aparţine şi Galaţiul, are al doilea cel mai mare plan de investiţii pentru acest an, în valoare de aproximativ 212 milioane de lei. Am solicitat companiei detalii despre investiţiile prevăzute în municipiul şi în judeţul Galaţi.

"Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord (SDEE Muntenia Nord), în calitate de Operator de Distribuție, are alocat un buget de investiții aprobat de ANRE și distribuit către toate sucursalele sale - Buzău, Brăila, Focșani, Galați, Ploiești și Târgoviște. Pentru anul 2019, bugetul de investiții al Sucursalei Galați este în valoare de aproximativ 34,5 milioane de lei, ceea ce reprezintă 16,3 la sută din bugetul aprobat de ANRE. SDEE Muntenia Nord, prin programul de lucrări de investiții, are ca obiectiv principal asigurarea continuității în alimentarea cu energie electrică și îmbunătățirea calității energiei electrice distribuite tuturor utilizatorilor rețelei din județul Galați.

Lucrările de investiții propuse pentru anul 2019, în județul Galați, au în vedere următoarele: - modernizări ale rețelelor de joasă, medie și înaltă tensiune atât în municipiile Galați și Tecuci, cât și în alte zone ale județului, precum localităţile Vânători, Roșcani, Oancea; - îmbunătățiri ale nivelului de tensiune în rețelele electrice de joasă tensiune din localitățile Matca, Fârțănești, Şerbănești și Liești; - îmbunătățirea condițiilor tehnice de alimentare cu energie electrică, prin trecerea la nivelul de 20kV a unor instalații de 6kV din municipiile Galați și Tecuci; - continuarea implementării sistemului automat de distribuție în mediile urbane și rurale din județul Galați; - modernizări stații de transformare precum: Stația 110/20/6 kV Tecuci, Stația 110/20 kV ICM Tecuci, Stația 110/6kV SNG, Stația de transformare 110/20 kV Cudalbi.

Realizarea lucrărilor de investiții precizate mai sus va asigura îmbunătățirea continuă a serviciului de distribuție a energiei electrice, conform reglementărilor în vigoare, optimizarea eficienței energetice, îmbunătățirea performanței operaționale și creșterea nivelului de siguranță în rețeaua electrică de distribuție gestionată de SDEE Muntenia Nord, prin Sucursala Galați", este răspunsul oferit cu promptitudine la solicitarea "Vieţii libere" de către Serviciul Relații Publice și Comunicare SDEE Muntenia Nord, Sucursala Galați.

CITEȘTE ȘI: Despăgubiri pentru penele de curent

Citit 4145 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2019 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.