Rapidul de Bucureşti, mai scump cu 11 lei!

Rapidul de Bucureşti, mai scump cu 11 lei!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preţurile călătoriilor cu trenul spre Capitală au crescut cu 8 până la 11 lei * 8-9 lei s-au adăugat şi la tarifele curselor de Iaşi, Constanţa sau Braşov * Biletul de tren până la Tecuci costă cu aproape 2 lei mai mult * Scumpirea operată de CFR Călători nu afectează grila de tarife a operatorului privat Transferoviar Călători *

Compania feroviară de stat CFR Călători a mărit cu 18 la sută preţul călătoriei cu trenul. Scumpirea, a doua din ultimele 12 luni, a fost operată duminică, pe fondul creşterii tarifelor la energie, combustibil şi piese.

Majorarea este semnificativă la călătoriile pe distanţe lungi. Cursele Galaţi - Bucureşti, de exemplu, costă cu până la 11,30 de lei mai mult! Şi asta, la clasa a doua.

„Preţul unei călătorii cu acceleratul în relaţia Galaţi - Bucureşti a crescut cu 8,20 de lei, de la 45,50 la 53,70 de lei. Cu trenul Rapid, rălătoria până în Capitală, via Urziceni, este mai scumpă cu 9,40 de lei, tariful urcând de la 52,20 la 61,60 de lei. Via Buzău, călătoria cu Rapidul de Bucureşti este mai scumpă cu 11,30 de lei, preţul evoluând de la 62,60 la 73,90 de lei. La trenul Intercity din relaţia Galaţi - Bucureşti, costul unui bilet a crescut cu 10,30 de lei, de la 57,30 la 67,60 de lei. Toate tarifele enumerate sunt de la clasa a doua”, a declarat, ieri, unul dintre vânzătorii de bilete din Gara CFR Galaţi.

Ca şi acceleratul de Bucureşti, cursele către Iaşi şi către Constanţa sunt mai scumpe cu 8,20 de lei. Preţul unui bilet cu acceleratul pe cele două rute, la clasa a doua, a crescut de la 45,50 la 53,70 de lei.

Şi călătoria cu acceleratul de Braşov este mai scumpă cu câţiva lei... grei. Biletul la clasa a doua în relaţia Galaţi - Braşov costă cu 9 lei mai mult, preţul său urcând de la 49,80 de lei la 58,80 de lei.

La personalul de Tecuci, scumpirea cu 18 la sută aplicată de CFR Călători aduce un plus de 1,80 de lei la costul biletului. Astfel, preţul călătoriei pe această rută, la clasa a doua, a crescut de la 10 la 11,80 lei.

Noile preţuri practicate de compania feroviară de transport călători pot fi consultate pe pagina sa de internet, la www.cfrcalatori.ro.

Reducerile rămân în vigoare

Compania continuă să le acorde clienţilor diverse facilităţi chiar şi după scumpirea operată pe 14 august, au subliniat reprezentanţii CFR Călători.

Astfel, navetiştii beneficiază în continuare de reduceri de 50 la sută din preţul abonamentelor, în timp ce elevii şi studenţii beneficiază de reduceri de 75 la sută din valoarea acestora. Se menţin şi celelalte oferte comerciale prin care se acordă reduceri la transportul cu trenul.

Transferoviar nu a scumpit biletele

Trebuie să precizăm că scumpirea operată de CFR Călători nu afectează în niciun fel grila de tarife a operatorului privat Transferoviar Călători, care efectuează curse pe relaţia Galaţi - Bârlad. TFC păstrează preţurile nemodificate. Călătoria cu garniturile TFC de la Galaţi la Bârlad costă 12,40 de lei.

Citit 821 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.