Declaraţie-şoc a directorului ArcelorMittal Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Declaraţie-şoc a directorului ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, a făcut o serie de declaraţii şocante în timpul unei conferinţe de presă susţinute, marţi, pe platforma industrială.

El a vorbit despre situaţia actuală a unităţii de producţie şi despre ce i s-ar putea întâmpla în viitor.

Declaraţiile complete ale lui Ribo, în ediţia de miercuri a cotidianului "Viaţa liberă".

Citit 8573 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2013 18:19

14 comentarii

 • postat de ion
  Sâmbătă, 13 Iulie 2013 13:58
  VEDEA-LEA-SI FAMILIA IN DOLIU DIRECTORULUI ,PATRONULUI SI TOT NEMUL LOR DE CURVE SI HOTI..!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ribo bruno escroc
  Luni, 15 Aprilie 2013 17:59
  dai din mainile alea,ai o scoala baaaa ,de smecheri,boule ,sugi p..la ,boule ,boule ,escrocule
  1
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Marți, 09 Aprilie 2013 23:01
  EXCLUSIV VIATA LIBERA
  SOC SOC SOC SOC SOC SOC SOC SOC SOC ......!


  2

  1

  Rate This

  Doar 265de zile ramase pt publicarea LISTEI RUSINII

  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU

  -265 de zile pt a nu ii
  uita pe cei care iar au TRADAT-CCM
  din AMG, girati de cei TRADATI!

  Inst. de monitorizare si statistica a
  SOLIDARITATII atentioneaza
  salariatii din AMG despre
  posibilitatea caderilor masive de
  sectii si uzine la locul lor de munca .
  Toate astea pe fondul acumularilor
  de nepasare,tradare,si lasitate a
  diferitelor categorii sociale din aceasta fabrica.
  Reply ↓
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dansel
  Marți, 09 Aprilie 2013 23:00
  Nu va mai plangeti atat! Cand ati furat atatia ani tot ce va pica in mana din combinat nu ati mai facut scandal! Toata lumea fura si venea acasa cu ceva din combinat. Asa inca este si acum in Romania, daca se poate fura ceva de la locul de munca o face fiecare, chiar daca nu-i trebuie lasa sa fie acolo ca nu se stie. Fiecare om care a lucrat sau lucreaza in combinat e vinovat de ceea ce se intampla asa ca nu mai faceti pe lupii moralisti. Nu va mai smiorcaiti ca niste copii alintati si puneti mana si faceti ceva, dati din maini, din picioare, luptati intr-un fel sau altul si o sa va fie mai bine! Nu mai asteptati sa faca altcineva in locul vostru, sa primiti degeaba sau sa castigati la Loto chiar daca nu jucati! Toti asteptati sa se intample ceva, dar niciunul nu face ceva in privinta asta. Nu aveti nici macar curajul sa protestati in strada sau ceva de genul asta, majoritatea posteaza doar comentarii pe internet demne de filmele cu eroi nationali, dar in realitate sunteti doar niste lasi, nu faceti nimic, doar cersiti, va plangeti si nimic mai mult. E adevarat ca viata nu e dreapta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa va plangeti de mila fara sa luptati pentru voi, pentru copii vostri. Singura scapare sunteti chiar voi, persoana cu persoana. I-a incercati sa fiti cat mai corecti, cat mai civilizati, sa nu mai ganditi ca de ce sa faceti voi asta cand altii nu o fac si o sa vedeti ca o sa va fie mult mai bine, chiar daca nu imediat, dar in timp va fi mai bine. Cum spun multi: NE MERITAM SOARTA!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Marți, 09 Aprilie 2013 22:59
  EXCLUSIV VIATA LIBERA
  SOC SOC SOC SOC SOC SOC SOC SOC SOC ......!

  -BOARDUL GRUPULUI ARCELOR MITTAL a hotarit sa readuca Galatiul la starea de unde la luat adica la denumirea de "PERLA A COROANEI LUI L.MAITTAL"!Din acest moment tinind cont ca datorita tunului dat cu un deceniu in urma si in care L.MITTAL a urcat in top 4 primii oameni bogati,si pt ca salariatii au patimit ca pe GOLGOTA,plus statul roman si-a mezat siguranta strategica si economica a tarii anulindu-si independenta siderurgica a tarii boardul de la LONDRA a hotarit sa refaca furnalul 1,otelaria 2,si restul obiectivelor aduse in paragina.Sa redea demnitatea rodului muncii salariatilor de pe platforma.Prin aceste investitii se vrea repararea morala fata de galateni,si de ROMANIA!Se vor redistribui contractele si clientii furati combinatului galaten,astfel cifra de productie va reveni la media sa consacrata 5 mil Tone Otel Lichid Anual!
  Opinia publica va fi SOCATA cu investitii,si nu cu DETONARI de furnale si otelariii!
  Alt SOC va fi dezvaluirea tuturor tradatorilor ce au TRINTIT PRIVATIZAREA SIDEX!Incepind cu ADRIAN NASTASE,OAMENI POLITICI,SI OFITERI AI SERVICIILOR SECRETE ROMANE!
  SOC este de asemeni recunoasterea GRUPULUI ARCELOR MITTAL ca semnarea oricarui contract de privatizarea unor obiective monitorizate de CSAT cu orice tara din lume NU SE FACE IN DEPLASARE CI DOAR IN TSTATUL IN CARE EXISTA ACESTE OBIECTIVE DE IMPOTANTA STRATEGICA SI SIGURANTA NATIONALA!

  p.s. draga redactie VIATA LIBERA daca cea ce am am scris aici ar aparea jumatate in articolul de miine intradevar titlul bazat pe declaratia demolatorului siderurgic RIBBO BRUNO ar fi un adevarat S O C.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 09 Aprilie 2013 22:01
  "Baietii destepti", printre care se numara si dl.Ribo Bruno, sa io zica lui Mutu ca au iesit pe pierdere.Au iesit pe pierdere pentru ca au vrut-o.Daca nu sunteti in stare sa negociati un contract de furnizare energie nu o mai zguduiti.
  Nu e cumva Dl.Bors negociator pentru ARCELOR?
  Consider ca daca un bussiness, de 4 ani , merge pe pierdere, acesta era de mult inchis.
  Ce sa cred, ca pana acum a fost pomana din partea ARCELOR, ELECTORALA CUMVA?!
  Lasati vrajeala, cu SSM-ul vostru si multa gargara, sedinte, grafice, etc. si faceti si treaba si o sa vedeti ca ne va merge bine. Evaluati treaba bine facuta , nu reguli inventate de cate unul mai destept decat altul, si ala desteptul nu are nimic sub palarie, decat gargara. Am ajuns o tara de gargaragii!
  Sau nu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Marți, 09 Aprilie 2013 20:58
  ArcelorMittal Galaţi: Combinatul nu poate funcţiona mult timp, din cauza costurilor mari cu energia

  Conducerea ArcelorMittal Galaţi anunţă că unitatea siderurgică nu va mai putea funcţiona multă vreme în condiţiile actuale, generate de costurile energiei, costuri care au crescut în ultimii patru ani cu 25 de milioane de euro.

  Potrivit conducerii combinatului gălăţean, piaţa energiei electrice ar fi influenţată de politicile duse de către autorităţi în legătură cu certificatele verzi pentru energia regenerabilă, dar şi din cauza unei pieţe distorsionate şi nepredictibile.

  Directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sistemul de subvenţii pentru producătorii de energie din surse regenerabile afectează preţul energiei cumpărate de către marii consumatori. Dacă acest lucru va continua, avertizează reprezentantul companiei, atunci activitatea siderurgică la Galaţi devine nesustenabilă.

  "Pentru modernizarea sistemului de energie din România a fost creat un sistem de subvenţii, de subsidii, aşa-numitele certificate verzi care să ajute energiile regenerabile. Acest sistem este unul bun, pentru că pe termen lung este bine ca România, ca orice altă ţară europeană, să aibă o parte din energie produsă prin mijloace regenerabile. Însă acest sistem de subsidii generează distorsiuni majore care îi afectează pe marii consumatori. Nivelul de subvenţii este prea mare. Preţul crud al energiei se află undeva la 180 lei pe megawatt. De fapt, preţul real plătit de noi este de 320 de lei. Ceea ce este în plus a fost mărit de trei - patru ori în ultimii ani şi va continua să crească. Mare parte din clienţii noştri sunt din afara ţării, iar concurenţii noştri sunt din Ucraina, Rusia şi Turcia. Producătorii din aceste ţării nu suportă taxe suplimentare. Marele pericol este că noi nu putem pune aceste taxe în preţul pentru clienţi", a declarat Ribo.

  Acesta a mai spus şi că piaţa energiei în România nu este o piaţă liberă câtă vreme este influenţată de politicile publice.

  "Piaţa energiei nu este o piaţă liberă. Câteodată ea este distorsionată. Atunci când atragi energii regenerabile cu un preţ fixat, mai mare cu 50 la sută din costul real, inclusiv amortizările, asta este o distorsiune a pieţei. Dacă facem un exerciţiu de imaginaţie, luăm combinatul de la Galaţi şi-l mutăm în Statele Unite ale Americii, acea unitate ar face profit. Pot să vă ilustrez astfel dificultăţile pe care le avem. Aceste dificultăţi vin din piaţă. Acolo nu există interferenţe ale politicilor publice, există doar un competitor împotriva celuilalt şi un client care alege", a spus şeful combinatului de la Galaţi.

  Întrebat de la ce preţ al energiei activitatea ArcelorMittal la Galaţi ar fi sustenabilă şi dacă reducerea la jumătate preconizată de către Executiv la certificatele verzi va îndeplini cerinţele ArcelorMittal, Bruno Ribo a declarat că lucrurile merg în direcţia bună, dar că până acum nu a fost decât o declaraţie, o intenţie.

  "Acum trebuie să vedem dacă această iniţiativă va merge de la vorbe la realitate. Ne luptăm cu această problemă de mult timp, iar timpul lucrează în defavoarea noastră. Ce vreţi să vă spun? Că mi-aş dori să ne întorcem la situaţia din 2009. Da! Mi-aş dori acest lucru, dar nu se poate. În 2009, factura noastră pentru energie (gaz şi electricitate) era mai mică cu 25 de milioane de euro decât acum. Iar dacă sistemul nu se schimbă, în 2015 va fi un plus de 54 de milioane de euro faţă de 2009. Este imposibil să putem confrunta o astfel de situaţie în continuare!", a declarat managerul general al ArcelorMittal Galaţi, precizând că, dacă în anul 2009 factura pentru energie achitată de către combinatul de la Galaţi, a fost de 115 milioane de euro, în 2012, pentru aceeaşi cantitate de energie s-au plătit 140 de milioane de euro.

  Bruno Ribo a răspuns şi unor întrebări legate de cel mai rău scenariu pe care preţul energiei îl poate genera, spunând că nu ia în calcul acel scenariu, dar că cea mai gravă situaţie ar putea fi închiderea combinatului siderurgic.

  "Nu avem în vedere un asemenea scenariu. Facem totul posibil să nu ajungem la aceste scenarii. Dar cea mai gravă situaţie ar fi o închidere. De cinci ani suntem pe pierdere şi de cinci ani suntem susţinuţi, sprijiniţi financiar de compania mamă. Cineva finanţează aceste pierderi de patru ani consecutiv. Cred că această decizie este deja pe masă. Spunem acest lucru de şase luni. Nu spun că s-ar putea închide mâine combinatul, nu interpretaţi asta!", a mai spus Ribo.

  Energia produsă din surse regenerabile este sprijinită de guvern prin schema certificatelor verzi. Fiecare producător primeşte gratuit de la Transelectrica un anumit număr de certificate verzi pentru energia pe care o produce şi o livrează în reţea.

  Mai departe, producătorii vând aceste certificate verzi către furnizori, care sunt obligaţi prin lege să le cumpere, scopul fiind ca o anumită parte din consumul final de energie să fie asigurată de sursele regenerabile. Furnizorii îşi recuperează costurile cu achiziţia certificatelor verzi prin includerea în tarife a acestor cheltuieli.

  Potrivit legii, se acordă 6 certificate verzi pentru fiecare MWh de energie produsă în centrale fofotoltaice, 2 certificate pentru energia produsă de turbine eoliene noi şi 3 certificate pentru energia hidro.

  ANRE propune Guvernului ca numărul de certificate verzi pentru producătorii de energie regenerabilă care vor intra pe piaţă începând din anul 2014 să fie redus, în unele cazuri până la jumătate.

  Astfel, centralele solare ar urmă să primească doar trei certificate verzi, faţă de şase în prezent, turbinele eoliene noi ar rămâne cu 1,5 certificate, de la 2, în timp ce pentru centralele eoliene refolosite reducerea ar fi de la 2 la 1,3 certificate. În cazul microhidrocentralelor, unităţi cu putere instalată de până la 10 MW, ANRE consideră că ar fi oportună scăderea numărului de certificate verzi de la 3 la 2,3.

  Pe de altă parte, Ministerul Economiei intenţionează să suspende, în perioada 1 iulie 2013 - 31 decembrie 2016, acordarea unor certificate pentru companiile care produc deja energie alternativă. Centralele eoliene ar urma să primească un certificat verde, microhidrocentralele două certificate, iar unităţile fotovoltaice patru certificate.

  Potrivit unui director din ANRE, cele două măsuri, propuse de Autoritate, respectiv de Ministerul Economiei, nu se vor cumula.

  În prezent, energia regenerabilă acoperă aproximativ 8% din consumul final.

  Mari consumatori de energie, ca Alro Slatina sau ArcelorMittal Galaţi, au criticat de mai multe ori ajutorul acordat de stat producătorilor de energie regenerabilă, afirmând că acest sprijin contribuie la creşterea masivă a costutrilor cu electricitatea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ilie
  Marți, 09 Aprilie 2013 20:58
  SOC SI GROAZA! SE INCHIDE COMBINATUL SI VIATA LIBERA NU MAI VINDE ZIARUL!
  0
  0
  Raportează
 • postat de NU AVEM BANI DAR II INTOARCEM CU LOPATA
  Marți, 09 Aprilie 2013 20:54
  da cu Ilinca cum ramane?ea cui mai negociaza salariile?I s-a ridicat parul de la p..da de groaza si soc ,chiar lasati liderii de sindikkt fara bonusul anual?asta da soc si groaza,dar Dorian Dumitrescu?este ultima lui purtare de cuvant ,el cui mai transmite minciuni,vai de capul nostru,asta da soc
  0
  0
  Raportează
 • postat de ali baba si cei 40 de hoti de cai
  Marți, 09 Aprilie 2013 20:36
  bai Ribo,muncitorii si-au facut treba sarguincios,managementul de kkt al unor nimeni ca voi a dat gres ,din cauza voastra si a cohortelor de lingai de la tesa,amg,ingineri,s-a dus de rapa tot,nu mai dati vina pe muncitori cum cred ca o veti face,facetiva treaba voi constiincios si nu lalaiti in fotolii pufoase pe salarii gigantice
  0
  0
  Raportează
 • postat de agromec-mittal s.a.
  Marți, 09 Aprilie 2013 20:28
  nu vad nici un soc ,maine cumparati masiv ziarul siderurgisti,vi se ridica parul de la subsuori de groaza,faceti punga mare acestor servitori de patroni care se joaca cu emotiile voastre,soc ,groaza,incredibil,etc,este si la emisiunea lui Maruta ,nu credeti acest sarlatan
  0
  0
  Raportează
 • postat de arceloruptincurmittal comp. care se arde in c.u.r deca s-a puna 10 lei in plus la salariul de kkt al muncitorilor
  Marți, 09 Aprilie 2013 20:20
  asta are biletul de avion in buzunar,noi muncitorii avem asigurat sutul in c.u.r ,poate un sut in cur un pas inainte,nu stiu,dar raul a fost facut de mult ,era de asteptat la cum s-a furat in combinat,criza trebuie s-a lichideze tot,ras la nivelul solului ,agricultura este de baza si merge,asa a spus si BASANAU,oricum vedem mereu acelasi serial,NORII NEGRI DE LA COMBINAT.Da plecati odata ,n-o mai zguduiti atata ca multi au murit de inima si stres accelerat incontinuu din cauza voastra.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dragu
  Marți, 09 Aprilie 2013 20:19
  DECI EXISTA POSIBILITATEA DE A RAMANE SI FARA INVESTITIILE PREVAZUTE IN CONTRACTUL DE PRIVATIZARE SI FARA LOCURILE DE MUNCA ALE OAMENILOR CARE TREBUIAU PASTRATE PRIN ACESTE INVESTITII...
  CINE VA RASPUNDE PENTRU CA TOATE ACELE IVESTITII NU AU FOST REALIZATE?
  CINE SUNT CEI CARE TREBUIAU SA VEGHEZE LA BUNUL MERS AL LUCRURILOR?
  CARE SUNT OAMENII PLATITI DE COMBINAT SI CARE POPULEAZA INSTITUTIILE STATULUI?
  1
  0
  Raportează
 • postat de mihu
  Marți, 09 Aprilie 2013 19:37
  Adica nu mai merge treaba la Galati si trebuie sa inchida! Soc ! Tremuram de frica ! Soc si groaza!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.