Directorul ArcelorMittal Galaţi: "Scenariul închiderii Combinatului e deja pe masă!"

Directorul ArcelorMittal Galaţi: "Scenariul închiderii Combinatului e deja pe masă!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şeful ArcelorMittal Galaţi măreşte presiunea pe stat în privinţa reducerii suprataxelor la energie * "Nu mai avem răbdare", spune directorul, referindu-se la orizontul de aşteptare al companiei


Luni întregi, compania siderurgică ArcelorMittal a avertizat Guvernul că sumele tot mai ridicate cheltuite cu energia - umflate de taxele pentru certificate verzi şi cogenerare, menite să sprijine producătorii de energii alternative - devin de nesuportat pentru unităţile industriale energofage, cum este combinatul de oţel de la Galaţi. Ieri, însă, directorul Bruno Ribo a spus-o direct: Grupul nu exclude varianta închiderii Combinatului! "Anul trecut, am plătit pentru electricitate şi gaz 140 de milioane de euro, cu 25 de milioane de euro mai mult decât în 2009. Dacă nu se întâmplă nimic, în 2015 vom ajunge să plătim cu 54 de milioane de euro mai mult decât în 2009. E imposibil să ne luptăm cu aşa ceva. Cineva suportă aceste pierderi, de patru ani suntem sprijiniţi financiar de compania-mamă", a declarat Ribo, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la Galaţi.
Întrebat dacă ArcelorMittal are răbdare să aştepte un eventual răspuns din partea statului până în 2015, şeful Combinatului a răspuns negativ. "Nu! Scenariul cel mai rău ar fi închiderea Combinatului, despre asta este vorba. Este deja pe masă, o spunem de mai bine de şase luni", a afirmat oficialul.


Reducerea costurilor cu energia - "acum"!

Ribo a rostit parcă special pentru urechile Guvernului aceste cuvinte care nu lasă loc de interpretări. Totuşi, directorul Combinatului a ţinut să-şi îndulcească un pic mesajul. "Noi nu avem în vedere un asemenea scenariu şi toate eforturile noastre sunt dedicate evitării lui. Refuz să mă gândesc la aşa ceva, pentru că sunt soluţii în lucru în alte ţări, care, pe de o parte, dau subsidii pentru energiile verzi şi, de partea cealaltă, o fac la un cost suportabil pentru industrii. Trebuie să aplicăm şi noi aceste sisteme. Şi nu trebuie să le aplicăm în zece ani, trebuie să le aplicăm acum!", a afirmat Ribo.

Acesta a reiterat importanţa unei acţiuni imediate a statului român în această privinţă atunci când a salutat o iniţiativă recentă a Executivului de reducere a costurilor cu certificatele verzi. "Cred că această iniţiativă merge în direcţia cea bună. Acum e de văzut dacă ea merge de la vorbe la realitate, pentru că ne luptăm cu această problemă de multe luni şi timpul lucrează împotriva noastră", a declarat directorul Combinatului.

Cererile ArcelorMittal Galaţi au şi susţinerea altor companii energofage, cum e producătorul de aluminiu Alro Slatina, dar şi pe cea a sindicatelor.
Citit 13953 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2013 00:03

36 comentarii

 • postat de Onofrei Sergiu-Gabriel
  Joi, 05 Septembrie 2013 19:13
  92.80.190.***
  Domnule Ribo Bruno! Priveste ce-ai facut cu Combinatul Siderurgic Galati: l-ati distrus! Nesimtitilor ce sunteti....Criminalilor...Ne-ati distrus economia, putina cata era...!!!! RUSINE!
  Domnule Ribo Bruno, IESI AFARA DIN ROMANIA tu si gasca ta!!! Plecati,...plecati,PLECAAATI, dracului!!! Duceti-va unde mama dracului vreti,ori lasati-ne in pace!!! Ne-am saturat devoi...Din 2001 de la privatizare ne-ati tratat ca pe SCALVI: SCLAVII MITALULUI!!! Avem o demnitate si unde scuipam nu lingem inapoi: decat sa ne tratati ca peniste gunoaie si ca pe niste prosti,mai bine inchideti-l si dispareti toata gloata si adunatura de natii din toata lumea care ati facut tot ce v-a taiat capatanile voastre PATRATE!!! Dispareti!!! AFARA CU VOI DIN ROMANIA!!! Romania nu este colonie de mafioti si talhari....i-avem pe-ai nostri la fel de diabolici ca si voi...Nu avem nevoie de ,,suplimente si bonusuri" in acest sens!!!!
  AFARA DIN ROMANIA!!!

  **********************************************
  Traducerea in franceza a textului:
  M. Ribo Bruno! Regardez ce que vous avez fait avec le Steel Galati: vous avez détruit! Pourquoi insensible .... criminels ... Nous avons détruit l'économie était moins cata ...! Honte!
  M. Ribo Bruno, sortir de la Roumanie vous et votre gang! Allez ... Allez, ALLEEEEZ, la baise! Allez où que tu veux, ou laissez-nous tranquilles! Nous sommes fatigués de Devo ... Depuis 2001, nous avons traité la privatisation comme l'esclavage: Mital de l'esclavage! Nous avons dignité et ne se lèchent pas votre salive retour: peniste que nous traitent comme de la merde et comme des imbéciles, mieux le fermer et passer tout un tas de gens, et les nations du monde entier ont fait tous vos choux coupera carré! ! Sortez! Arrêt à la Roumanie! La Roumanie est mobs de la colonie et des voleurs .... j'ai eu la nôtre aussi mauvais que vous ... Nous n'avons pas besoin, les suppléments et les primes "à cet égard!
  HORS DE LA ROUMANIE!
  0
  0
  Raportează
 • postat de JEGULE
  Joi, 25 Aprilie 2013 23:04
  Ribo ,boule
  0
  0
  Raportează
 • postat de nnay
  Vineri, 12 Aprilie 2013 17:04
  Uitati ce sa intamplat in Bugaria cu energia verde, ne taxeaza in plus acum ne va taxa si mai mult peste cativa ani,

  Asa va fi si in Romania, dupa ce dam in cap la toata industria o sa ramanem cu niste moristi care vor produce curent scump si pe care nu-l va dori nimeni.

  “Criză fără precedent în Bulgaria: Producția de energie electrică depășește de 2,5 ori consumul. Statul oprește centralele de energie regenerabilă
  Guvernul din Bulgaria a stimulat extinderea peste măsură a capacităților de producție solare și eoliene în scopul folosirii, de către profitorii apropiați guvernanților de toate culorile, a preferințelor pentru energie verde”
  0
  0
  Raportează
 • postat de capy
  Joi, 11 Aprilie 2013 03:46
  Cand s-a trasat autostrada s-a considerat Galati oras rebut, nu ma mira daca intro zi o sa depoziteze pe la noi reziduri radioactive sau mai stiu eu ce gunoaie europene!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ciprian
  Joi, 11 Aprilie 2013 03:42
  Judetul Galati e considerat o colonie a Bucurestenilor, Clujenilor etc, ne taxeaza si ne supra taxeaza, dar cand e vorba de o investitie care sa ne ajute, suntem ocoliti, a se vedea viitoare autostrada gata peste 30 ani Bucuresti -Iasi pe unde trece...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ciprian
  Joi, 11 Aprilie 2013 03:31
  eu cand ziceam ca cresterea salariilor e la guvern si nu la mittal...
  repet, salariile voastre sunt mici pentru ca combinatul e supra taxat si voi agajatii sidex sunteti supra taxati si la randul lui angajatorul (adica mittal) e supra taxat ca va asigura in loc de munca...
  hotii aia de la Bucuresti sug din 3 locuri din combinat, si apoi ii auzi pe forum pe siteurile centrale cum ca noi Moldoveni sunte putori, ca ei sunt harnici si produc
  dar raha tii aia din vest uita ca autostrazile se opresc la Bucuresti, si ca toate firmele mari (Vodafone, Orange, Petrom si multe alte firme) fac profit pentru ca incaseaza bani si din Moldova , ca daca cerem autonomie si ii fortam sa-si faca sedii aici daca vor sa incaseze bani sa vedeti voi cum se schimba polul bogatiei...
  0
  0
  Raportează
 • postat de jegurilor
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 22:15
  RIBO DA ORGANIZEAZA UN MITING IMPOTRIVA GUVERNULUI CU CURENTUL LOR ,SCOATE ANGAJATII IN STRADA
  0
  0
  Raportează
 • postat de arceloruptincurmittal comp. care se arde in c.u.r deca s-a puna 10 lei in plus la salariul de kkt al muncitorilor
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 21:56
  da dar guvernul lucreaza si el impotriva angajatilor de la mittal si din alta parte ,cum si mittal ne lucreaza la salarii,ponta ne lucreaza cu supersuprataxarea pt ca trebuie s-a se stranga ceva de unde sa se fure ,ribo bruno trece la santaj,sindicatele tac,Ilinca are conturi asigurate din bonusuri anuale, si nu numai ea ci si restul liderilor,muncitorii sunt faliti total intr-o luna daca sunt dati afara pt ca au trait de pe o zi pe alta sau de zece ori mai rau daca in familie au avut doar un singur salariat si ala de la mittal,tesa si ea la fel pt ca s-au invatat cu traiul bun si renumeratie babana pe munca de birou si plata in conditii speciale si acum ramane solo,bors se retrage la pensie bine mersi si cu frigiderul plin de carne,ba nu 100 de frigidere de carne ,etc. nu stiu ce sa cred.....RIBO ...BRUNO ..MAI TAIE DIN ELE DALE DRACULUI
  0
  0
  Raportează
 • postat de bita
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 21:31
  Daca va da guvernul energie ieftina promiteti ca mai puneti 500 ron la salariul amaratilor de siderurgisti?!! Jura sa mori tu!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de 6 cai
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 17:45
  Pana la urma cu cine joaca Otelul?
  0
  0
  Raportează
 • postat de poe
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 17:42
  @mihui, de ce nu ai plecat pina acum din combinat? este posibil pentru citiva sa fie un pas inainte. experienta celor ce au plecat anterior spune altele. problema se pune cind tu, competentul te vei duce la un patron ce stie ca 7000 de oameni sint mai nou disponibili pe piata muncii si o sa-ti ofere un salariu mai mic decit cel de acum, un program de lucru nu de 8 ore ca in combinat ci de 12+ ore, nu o sa fii sigur ca iti intra banii pe card la timp si ti se platesc contributiile la stat. poate nu mai primesti bonuri si nu ai sindicat la care sa plingi una-doua. sa stii ca patronii in galati pun competenta pe un plan secundar fata de putere de munca, acceptul la multa munca si cu bani...asa si asa. bine, daca esti specialist in contabilitate, i.t, supermeserias in domenii unde sint acum maxim 100-200 persoane in galati, da, poti impune, altfel vei vedea lucrurile dupa ce-ti trece ordonanta si vreo doi ani la un patron oarecare din galati. iti urez tot binele din lume si o sa-ti amintesti de vorbele mele care cunosc parerile la sute de fosti ordonantieri din combinat, multi competenti in meseria lor ca si tine..
  0
  0
  Raportează
 • postat de mihui
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 16:57
  Daca se inchide nu imi pasa pentru ca sunt competent si pot munci in alta parte pe bani buni si in conditii bune de munca si unde e respect! La hoti si puturosi si incompetenti le e frica ca se inchide combinatul! La munca cu voi si puneti mana si mai cititi o carte!
  0
  0
  Raportează
 • postat de mihui
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 16:53
  Daca se inchide nu imi pasa pentru ca sunt competent si pot munci in alta parte pe bani buni si in conditii bune de munca si unde e respect! La hoti si puturosi si incompetenti le e frica ca se inchide combinatul! La munca cu voi si puneti mana si mai cititi o carte!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ALFAR
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 16:39
  Radule, mare adevăr ai spus!

  Ceea ce trebuie să înţelegem cu toţii este însă că indianul încearcă un şantaj ordinar. Ce să mai închidă? Că trei sferturi dintre angajaţii combinatului se ocupă acum de tăiatul instalaţiilor. Laminoarele sunt închise. Doar o oţelărie mai merge, dar şi aia pe cotă de avarie.

  Interesant este că indianul este sutinut al naibii de puternic de o serie o oameni de afaceri locali care fac lobby la politicieni. Unul dintre sustinători, de exemplu, este chiar patronul Vietii libere, care stie că-i scade valoarea terenurilor dacă Galaţiul se dezindustrailizează.

  Din păcate sustinătorii au interese meschine. Vad propriu profit. Îi doare fix in "dernierre" de soarta galatenilor. Faptul ca spun cu atorul altceva e doar pentru ca ne cred prosti si că nu ne prindem la smecheriile lor de bisniţari.
  0
  0
  Raportează
 • postat de risu-plinsu
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 16:36
  eu cred ca va fi si mai greu pentru galati fara combinat. asta e, istoria l-a ridicat si tot istoria comunista a hotarit ca acest oras graviteaza in jurul sau si al s.n.g de atunci. o sa vedeti ca viata va fi mai grea pentru toti daca vor exista inca 7000-8000 de persoane fara slujbe intr-un oras in care nu a gindit nimeni sa si puna altceva in loc, in timp. nu va bucurati ca se poate inchide combinatul, plateste acum muuulti bani statului roman si la fonduri de sanatate, asigurari sociale, etc...doar nebunii se pot bucura de inchiderea combinatului. e mult mai usor sa rizi si sa iei in deridere, dar risul nu o sa fie al vostru. nici nu vreau sa gindesc ca se va inchide, coborim pe ultima treapta a vietii in romania. ASTA PENTRU CA NU E NIMIC PUS IN LOCUL LUI.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 16:20
  galatiul sa nascut cu mult inaintea combinatului si galatenii traiau mult chiar foarte mult mai bine cand nu era combinatul si cand marlanii nu invadase acest loc prosper.De bogatia naturala a Galatiului are nevoie intreaga tara si nu numai. Inca din ziua in care sa batut primul tarus in combinat galatenii au inceput sa sufere si suferinta multora inca mai continua. Pentru prostia unora iata ca au de suferit generatii intregi si cu cat se va inchide acest cosmar al Galatenilor cu atat mai bine pentru urmasii galatenilor.
  Imaginativa ca acest combinat era construit la Braila. cartierul Mazepa era plin de case cu o istorie antica. Cartierul Brailei incepuse sa-si arate oamenii gospodari si traditiile cu targul de toamna al Galatiului ar fi putut sa fie un "October first" al Romaniei.
  Fara combinat ? va dati seama cate alte firme ar putea plelua parte din Combinat ? Actualii sefi ai combinatului sunt niste sarlatani care vor sa traiasca bine dupa spinarea romanilor prosti. Adica romanii sa munceasca si sa le plateasca lor energia pe care o cheltuiesc aiurea. De ce nu au investit in eoliene sa aiba energia lor proprie? Pentru ca santajaza guvernul sa-i hraneasca bine mersi ca ei sa se plimbe cu elicopterele si sa traiasca in vile ce nu a vazut Romania. Focul si para sa se aleaga de acel combinat ca multi Galateni l-au mai blestemat.
  datorita combinatului avem cartierul aviatie si 39, datorita combinatului avem atatia marlani neciopliti pe la General sau in micro 19 si tot datorita combinatului am avut un Primar handicapat mintal timp de 12 ani care a distrus orice speranta de mai bine in Galati.
  Mai vreti ca romanii sa le plateasca si nota de plata la lumina ca sa aibe trantea service ? ? Mii de oameni au plecat din Combinat si nu au mai murit de ce oare ar muri cei cateva sute care au mai ramas ?
  0
  1
  Raportează
 • postat de suparat
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 16:12
  VORBE !!!!VREAU SA VAD CIND GALATENII IES ; IESIM IN STRADA ?????DAT TOATA TARA ??????????
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nick
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 12:31
  Pt. Dn. Colleone....sunt de-acord cu dvs. toti cei mentionati , inpuscati si averile confiscate, dar din pacate noi suntem prea mici si replica vine tot de la cineva puternic , dar cu simt civic si patriotic. Suntem virusati maxim si analizati cine are de castigat. Traim o era noua a ocupatiei. Matrozul zbanghiu e cel mai vinovat de increderea pe care ne-a inselat-o, dar nu inaintea unuia ion iliescu, care e cea mai abjecta fata politica din '89 pana in zilele noastre. Nu pot sa spun decat Dumnezeu sa ne ajute, iar pe dejectiile umane care ne-au vandut, sa aiba parte de toata durerea care au provocat-o ei si urmasii lor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ...si astfel taranii vor fi nevoiti sa lucreze pamintul si sa populeze din nou, comunele si satele invecinate de unde au venit
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 11:54
  Inchide-l naibii de combinat si sa mearga taranii acasa, in satele si comunele lor sa munceasca pamintul. Au migrat de la sate la oras si s-a ales praful, caci asa au vrut timpitii de comunisti. Acum nu-i mai dezlipesti din cotetele cartierelor de la oras, unde, din dorul de sat natal, au ingradit spatiile verzi cu garduri de sirma, mai cresc cite-o gaina , pun ceapa si stevie iar de flori nu poate fi vorba, asta se intimpla in centrul orasului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 10:30
  @ducu
  Mama ta cu chiorul tau cu tot! Ala trebuie sa putrezeasca in puscarie.
  Golan propagandist de 2 lei!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 10:25
  Mama voastra de golani cu combinatul vostru cu tot!
  Adica, la populatie se scumpesc curentul, se dubleaza gazul, numai voi vreti sa vi se dea moca, ca sa faceti voi profit. Dati-o dracu de treaba, daca tot profitul vostru erau alea 25 de milioane de euro care le dati in plus la energie, sunteti incompetenti. Ati luat combinatul pe nimica toata, si nici asa nu va convine, vreti curent pe gratis. Plecati dreacu si dati-l inapoi la stat, daca nu sunteti in stare de nimic.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ducu
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 10:24
  Dintr-o tara corupta fug investitorii,peste tot in lume nu numai din tara noastra ,care este cea mai corupta din Europa.Se vede clar din luptele care se dau pt. acapararea justitiei ca aceasta tara este acaparata de niste mafioti,credeti ca ambasadele nu observa ce se intampla?Daca pleaca acest mare investitor v-a fi jale mare pt. ca vor mai pleca si altii inclusiv renault.S-a ajuns in aceasta situatie datorita unei majoritati covarsitoare ,mintita si manipulata de niste ziaristi vanduti,care au votat cu acesti indivizi.Tara iesisera din recesiune,investitorii isi recapatasera increderea,iar romanul ,cu gandul la mancare, a intors totul in defavoarea tari si a copiilor nostri pt. multi ani de acum in colo,votand total aiurea cu o majoritate zdrobitoare...

  Ma rog la Dumnezeu sa nu fie asta inceputul dezastrului si sa le lumineze mintea romanilor sa nu mai voteze dupa cum zambeste si cat de frumos e candidatul."chiorul" a ragusit tot strigand sa fim atenti cu cine votam ,dar cine l-a luat in seama ca e urat si a furat flota...de ,asta e situatia...trecem noi si de asta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sorin
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 10:20
  de la inceput au gandid asa, venim sugem cat putem si cum putem, vindem , punem lacatul, tragem linie si calculam profitul pertotal, jeguri ordinare
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu ca fost galatean
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 09:53
  Daca se-nchide combinatul.... GALATUL MOARE!!!!!Nu lasati hotii,sa distruga si ce mai avem!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alix
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 09:46
  reducere de costuri numai la energie , dar cu furaciunile ....? ce intereseaza productia de tabla sau negotul cu energie
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 09:38
  Acum presa sa fie calare pe primar, prefect, CL, primul ministru, etc, sa monitorizeze exact, in detaliu, fiecare vorba si cifra.
  0
  0
  Raportează
 • postat de MIKY
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 09:18
  Asta e in, curand o sa avem 7000 de someri in plus, ce sa facem,mereu ne votam alesii dupa care POTOPUL ne meritam soarta!
  0
  0
  Raportează
 • postat de lili
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 09:04
  Amintiti va ca acest combinat era o vreme unul dintre cele mai mari din Europa, referitor la productie, tot dupa revolutie s au impartit miliardele provenite din bucatirea acestui colos. bogatanii galatiului sunt cei care au reusit sa fure din acest colos si bineanteles politicienii galatiului care au furat prin licitatiile cu bunurile publice. atat timp cat nu luam masuri impotriva celor care se considera alesi, atata timp cat nu stim sa le cerem socoteala fie ei de la pd , pnl sau psd, cei care sunt nemernici, Galatiul ajunge din urma Barladul . Nu este suficient sa postam doar cuvinte ci trebuie sa luam si masuri impotriva dezastrului....
  0
  0
  Raportează
 • postat de apă de la priza Dunării mai scumpă decât în Sahara? la asociatia 759...10 lei metru cub apa rece
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 07:11
  Bine ca facem fantani arteziene in loc sa investim in reteaua de canalizare, caldura, etc. sa simtim si noi populatia sclavagista costuri mai mici. STATUL ne jupoaie de piele cu incomptentii lui politicieni. Au salarii mici dar toti se inghesuie sa fie SEFI!!! Oare DE CE???? ...cu 10 lei metru cub de apa rece si peste 30 lei la apa calda mai este de STAT la BLOC??? O sa tragem apa la baie o data / zi dupa ce toata familia isi face nevoile.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 07:01
  IATAI CE PE CEI CARE AU CONTRIBUIT LA SITUATIA COMBINATULUI DE AZI.CEL CARE MA IMITA IN COMENTARII CU APELATIVUL SOPIRLA VERDE FACE PARTE DIN LISTA TRADATORILOR SPER CA EL ,CEI DIN LISTA SI RESTUL COLEGILOR DE LA FSS METAROM SI CN METAL SA SE ASCUNDA SUB PIETRE AIDOMA SOPIRLEI VERZI! RUSINE TRADATORILOR!RUSINE !Doar 265 de zile ramase pt publicarea LISTEI RUSINII

  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU

  -2665 de zile pt a nu ii
  uita pe cei care iar au TRADAT-CCM
  din AMG, girati de cei TRADATI!

  Inst. de monitorizare si statistica a
  SOLIDARITATII atentioneaza
  salariatii din AMG despre
  posibilitatea caderilor masive de
  sectii si uzine la locul lor de munca .
  Toate astea pe fondul acumularilor
  de nepasare,tradare,si lasitate a
  diferitelor categorii sociale din aceasta fabrica.
  0
  1
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 06:53
  ERURGISTI,GALATENI,SI CHIAR POLITICIENI NOI MAI AVEM RABDARE!

  -Na ca e buna!Dupa ce ani buni de zile sau infruptat din belsugul SIDEX-PERLA LUI MITTAL-din facilitatile ce curgeau mai abitir la vale decit batrina DUNARE,din ajustarile CCM salariale de pe platforma,din vraful clientelei pe care SIDEX a avut-o in lume NA CA AU SPUS-O!
  E VREMEA DE IESIT IN STRADA SI DE VERIFICAT RESPECTAREA CLAUZELOR PRIVATIZARE SI POST PRIVATIZARE!
  CRED CA ESTE MOMENTUL SA NU MAI GIRATI SINDICATELE CARE AU DARIMAT COMBINATUL=FSS METAROM SI CN METAL!
  SINDICATUL SOLIDARITATEA-SNSMR-VA ASTEAPTA PT VIITOARELE ACTIUNI!
  ROMANIA TREZESTE-TE!
  0
  0
  Raportează
 • postat de mi
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 03:06
  Gogule fi manager astea sunt conditiile, asta este tara, nu vrei si tu sa pui o taxa (de otel verde ) ca eu sa iti platesc energia iar tu sa te imbogatesti ? acesta este capitalismul traiesti sau mori, nu santajezi, ba da .. daca poti de ce nu. Noroc cu UE
  Si eu am platit anul trecut benzina cu 5 lei si acum o platesc cu 6, vreau si eu subventie pe 50 de tone de motorina / luna cam cat consum. Pardon ajutor de la stat. Mai devreme sau mai tarziu combinatul se va inchide total sau partial si zic partial ca mai ramane zgura de expluatat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de HEFAISTOS
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 02:22
  De maine dimineata (de astazi) toata lumea sa respecte REGULILE CARDINALE, sa-si insuseasca SCENARIU DE PE MASA, atii sa aplice la schema de PLECARI VOLUNTARE, compania mama nu mai poate sa taie asa repede atatea FURNALE SI HALE, ea are nevoie acum de CAPITAL si nu trebuie să astepte zece ani, a afirmat Ribo lu' Bruno.

  Cine respecta regulile cardinale amintite, va primi 15,2 lei bonus gata impozitati, dupa Paste ! IN MANA DREAPTA !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Păi așa-i în UE, aliniere energetică la prețuri, restul....Doamne Ajută !!!
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 01:34
  Și cine-i de vină tataie? Nu UE cu alinierea energiei? Păi când ați luat combinatul, de ce nu v-ați bătut pe gazul românesc să nu ajungă la austrieci, dacă tot aveți contract secretizat? De ce nu că implicați pe investiții pe energia electrică nucleară de la Cernavodă? Pe noi. din oraș, de ce ne faultați cu apă de la priza Dunării mai scumpă decât în Sahara? Vă cam meritați soarta, investițiile fiind minime. Mai bine spuneți că metalurgia din Turcia v-a omorât, producând mai ieftin, că turcii se pricep.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 00:47
  Mda... cati ani n-ati platit nici un rahatzel asigurari sociale, tva, taxe vamale??? veneau niste facturi la import cu niste sume de te durea capul si voi nu plateati nici un leut!!! Astea nu se pun, ma scuzati!!! Cand le dai le fata vaca, cand le ceri le moare vitelul!!! Pai, voi aveti impresia ca s-a scumpit energia numai la Arcelor?? Nu, frate, energia s-a scumpit si pentru mine si pentru tot pr0stu' targului!! Si gazul s-a scumpit, si zarzavatu'!!!
  Investitiile alea de le-ati promis si semnat in contractul de privatizare unde sunt?? Va zic eu: in podu' primariei, ca asa-i vorba!! V-ati apucat de demolat furnale, de taiat utilaje... astea-s investitiile!! Se zvarcoleste Nea' Ceasca in pamant! Stiti cati oameni raman pe drumuri daca puneti lacatul?? In afara de cei din combinat?? Sunt cei de la firmele de agenturare, cei de la firmele de comisionare vamala, porturile (toate) dar in special Romportmetul, firmele si firmulitele care aduna firmiturile dupa voi... Galatiul moare incet dar sigur!
  Romania sta pe un butoi de pulbere!! Nu mai avem unde munci, cu ce sa ne platim facturile (nu mai zic de rate), nu mai sunt bani nici pentru strictul necesar, nu mai avem agricultura, industrie, sanatate, invatamant, educatie... e un fel de jungla de unde scapa cine poate!! Dar, cel mai probabil, butoiul va face "bum" pentru ca, clar, e nevoie de schimbare majora!!
  De 22 de ani toate hahalerele (ca sa citez un "poet") vin si pleca, umplu buzunarele pentru sapte generatii, construiesc "casute" de 1000 de mp, palate cu turnulete (ca si astia cu turnuletele sunt acolitii politicienilor), conduc masini de zeci si sute de mii de euro! Problema e ca sunt interschimbabili!!! 4 ani unii, 4 ceilalti! si tot asa si noi tot cu buza umflata ramanem!!
  Atat va zic: sa va dea Dumnezeu dupa inima!!! Amin
  0
  0
  Raportează
 • postat de ds
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 00:43
  Da, se stia din alte surse, centrale.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.