Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a demarat ieri, 10 aprilie, prima ediție a unui program care le permite celor ce dețin gospodării neracordate la rețeaua electrică să primească bani pentru instalarea de panouri solare electrice. Astfel, prin programul AFM, autoritățile locale vor putea să-i ajute pe proprietarii gospodăriilor izolate și neracordate la rețeaua electrică să-și monteze panouri fotovoltaice. Vizați de această măsură sunt cei ce au o casă situată la o distanță de cel puțin doi kilometri față de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice.
În perioada cuprinsă între 10 aprilie și 10 iulie 2019, cei ce dețin gospodării izolate și neracordate la rețeaua electrică națională vor putea solicita autorităților până la 25.000 de lei pentru cumpărarea și instalarea de panouri fotovoltaice. Banii nu se vor primi toți odată, ci eșalonat, pe toată durata implementării proiectului, și vor fi gestionați de către primăria de care aparține respectiva gospodărie.
Pentru acest an, programul are alocată suma de 230 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că de finanțarea de 25.000 de lei vor putea beneficia peste 9.000 de gospodării. Finanțarea este nerambursabilă și acoperă integral cheltuielile legate de instalarea panourilor fotovoltaice, adică cei interesați nu vor fi nevoiți să plătească niciun ban pentru cumpărarea și instalarea panourilor.

Citit 649 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2019 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.