Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
3 comentarii

Unul dintre cele mai importante grupuri hoteliere la nivel mondial, Accor, a semnat, prin partenerul său în Europa de Sud-Est, Orbis Hotel Group, un acord de management, pe 15 ani, pentru operarea a două dintre cele mai cunoscute hoteluri din Galaţi – Galaţi Centrum şi Danube Stars, fostele hoteluri Galaţi şi Dunărea din centrul oraşului, ambele deţinute de omul de afaceri Traian Sandu. Grupul Accor numără printre brandurile sale hoteluri ca Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, Ibis şi All Seasons. Brandurile sub care vor opera cele două hoteluri din Galaţi, începând din aprilie 2020, vor fi Mercure Galați Centrum și ibis Styles Galați Dunărea. I-am cerut lui Traian Sandu mai multe amănunte despre acest contract.

- În ce anume a constat înțelegerea?
- Este un contract de franciză și management. Practic, preluăm modelul de business al Accor și managementul va fi efectuat de către ei. A venit momentul ca eu să fac pasul înapoi, în sensul în care îmi păstrez proprietatea, numai că activitatea executivă va fi coordonată de un general manager selectat de ei, dar împotriva căruia am drept de veto. Ar putea fi ori român, ori străin.
- Pe ce durată a fost semnat contractul?
- Contractul a fost semnat pe 15 ani și a început acum o lună și jumătate. Prima etapă e cea în care ne aflăm acum și în care, după ce s-au făcut toate evaluările și estimările, încheiem în curând partea de organizare, după care trecem la operațiunile propriu-zise de modernizare, de schimbare, de transformare, de adaptare la standardele de brand solicitate de ei pe fiecare dintre cele două modele pe care noi le-am ales. Adică ibis Styles, care e un hotel de 3 stele, și Mercure, care e hotel de 4 stele. Vom păstra o parte din denumirile vechi ale hotelurilor, adică vor fi Mercure Galați Centrum şi ibis Styles Dunărea. Din luna aprilie a anului viitor, este prevăzută intrarea în funcțiune a noilor modele de business.
- Concret, ce se va schimba?
- Se face o transformare, o îmbunătățire a tot ce există în prezent, și în camere, și în spațiile comune, și în restaurante, și în lobby-urile hotelurilor... Se fac investiții care să alinieze cele două hoteluri la standardele de brand pe care le are Accor în toată lumea. Practic, noi intrăm într-un club de 4.500 de hoteluri din întreaga lume. După analiza de piață care s-a făcut, noi am constatat că trebuie să menținem un hotel de trei stele, adică ibis Styles, un hotel prietenos, colorat, care se adresează tinerilor, familiilor, și Mercure, un hotel de calitate superioară, care se adresează în principal segmentului de business.
- Evident, vor fi şi schimbări de preţuri pentru tot ce înseamnă servicii.
- Necondiționat. În politica generală a Accor, prețurile sunt în funcție de poziția geografică, deci Galaţiul va avea alte tarife decât cele din București. Avem și exclusivitate pentru perioada de 15 ani pentru zona Galați-Brăila. Asta înseamnă că, timp de 15 ani, Accor nu va mai putea să deschidă altceva din portofoliul lor în Galați și Brăila.
- Aşadar, contractul semnat de dumneavoastră este cu Accor.
- În toată Europa de Est acţionează grupul Orbis, care este din Polonia și care este deținut în procent de 85-90 la sută de către Accor. Toate standardele sunt Accor, iar Orbis este un operator general. Noi am semnat cu Accor, care este cel mai mare operator de hoteluri din Europa și al cincilea din lume. În industria noastră, Accor este similar cu ceea ce este ArcelorMittal în industria siderurgică și nu e nicio exagerare, au o cifră de afaceri de 4,5 miliarde de euro. Am negociat 13 luni acest contract. Suntem mulțumiți că ne aducem și noi contribuția, dacă tot se schimbă și centrul ăsta cât de cât. Am răspuns imediat la ceea ce se încearcă să se facă și arătăm astfel că se pot face lucruri bune și în acest oraș pe care unii îl consideră marginal.

Citit 9808 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2019 11:48

3 comentarii

 • postat de Dorin55 Marți, 18 Iunie 2019 13:29 84.53.114.*** Link la comentariu
  1
  0

  Galatene indignat (foarte fara motiv), de ce nu iti arati numele, ti-e rusine de el?? Explica-te, care-i motivul indignarii dumitale? Cumva ti-e dor de comunisti?? Du-te bre, dupa ei!

  Raportează
 • postat de Crina Joi, 06 Iunie 2019 10:01 86.124.205.*** Link la comentariu
  7
  30

  Gălățeanule, suntem în 2019. Ai fi vrut ca cele două hoteluri să arate ca în anii 70? Ne plângem că nu ne vin turiști, că nu avem ce le oferi, dar când să modernizăm, hop că arătau mai bine acum 50 de ani. Or fi arătat la vremea lor, dar turiștii vor confort de secolul 21. Tu, dacă te duci în concediu, vrei să stai într-o cutie veche și nemodernizată, doar așa, de dragul nostalgiei?

  Raportează
 • postat de Un galatean foarte indignat.... Joi, 06 Iunie 2019 06:38 5.13.186.*** Link la comentariu
  33
  16

  Ce a ajuns doua perle ale galatiului.....cu cat efort sa construit dunarea in greii ani 50.....cum e posibil ca aceste valori ale galatiului, casi hotel faleza, sa incapa pe mainile unor neaveniti care nu au facut nimic pentru acest oras, doar jefuindul?....
  Unde esti tu Tepes Doamne....????????

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.