Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

În cursul anului trecut, 57 de unităţi economice gălăţene au depus, în medie, extrase lunare privind activitatea desfăşurată cu zilieri, reiese dintr-un raport prezentat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi în cadrul Comisiei de dialog social de la Prefectură. Astfel, „în aplicaţia informatică Columbo, inspectorii de muncă au înregistrat, în anul 2018, un număr de 119.377 de zilieri (număr de poziţii din registrele de evidenţă a zilierilor)”, se arată în raport. Din punct de vedere al relaţiilor de muncă, anul trecut au fost verificaţi 34 de beneficiari, la zece dintre ei fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, printre care şi o amendă în valoare de 6.000 de lei.
În primele patru luni ale acestui an, la ITM s-au înregistrat 55 de beneficiari (faţă de 78 în perioada ianuarie-aprilie 2018), 1.700 (cu 328 mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului trecut) şi 42.286 de înregistrări, de peste o dată şi jumătate mai multe ca anul trecut. 
În 2018, un zilier a suferit un accident de muncă urmat de incapacitate temporară de muncă, iar alţi doi au decedat din cauze patologice. În 2019, până acum, un alt zilier a decedat din cauze patologice, se mai arată în raport.

Citit 1978 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iunie 2019 18:32

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro