Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

Liderul confederaţiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a afirmat, într-un comunicat de presă, că pactul pentru bunăstarea românilor propus de PSD este „un document ipocrit, populist”, care uită de mare parte din cetățeni și nu are în vedere probleme importante, precum reformarea sistemului de impozitare și modificarea legislației muncii.

Potrivit documentului transmis de premierul Viorica Dăncilă partidelor politice și partenerilor sociali, pactul propune realizarea unui consens politic asupra unui set de măsuri pentru „creșterea nivelului de trai în România” și angajamentul de a „nu aduce atingere în niciun fel bunăstării românilor”.

„Doar că, atunci când vorbește despre salariile românilor, PSD se referă la respectarea parțială a drepturilor salariaților din sistemul public, lăsând ambiguu a se înțelege că vor fi în continuare înghețate anumite drepturi salariale și fără să menționeze deloc salarizarea precară din sistemul economic, unde lipsa negocierii colective, blocată de Legea 62 a dialogului social, menține salariile la un nivel foarte scăzut. Democrația la locul de muncă, dreptul neîngrădit al lucrătorilor la asociere și negociere colectivă sunt elemente care determină o distribuție echilibrată a rezultatelor economice”, a mai spus Hossu.

Citit 1355 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Septembrie 2019 18:36

1 comentariu

  • postat de IC Luni, 23 Septembrie 2019 09:41 5.13.173.*** Link la comentariu
    2
    0

    Pactul este necesar pentru a forta mana opozitiei sa se angajeze s nu modifice salariile nesimtite din administratie ( ale stabilor ) si sa nu cumva sa taie pensiile speciale si de "serviciu" alea nesimtite ,de peste 4000 lei/luna

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro