Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

Liderul confederaţiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a afirmat, într-un comunicat de presă, că pactul pentru bunăstarea românilor propus de PSD este „un document ipocrit, populist”, care uită de mare parte din cetățeni și nu are în vedere probleme importante, precum reformarea sistemului de impozitare și modificarea legislației muncii.

Potrivit documentului transmis de premierul Viorica Dăncilă partidelor politice și partenerilor sociali, pactul propune realizarea unui consens politic asupra unui set de măsuri pentru „creșterea nivelului de trai în România” și angajamentul de a „nu aduce atingere în niciun fel bunăstării românilor”.

„Doar că, atunci când vorbește despre salariile românilor, PSD se referă la respectarea parțială a drepturilor salariaților din sistemul public, lăsând ambiguu a se înțelege că vor fi în continuare înghețate anumite drepturi salariale și fără să menționeze deloc salarizarea precară din sistemul economic, unde lipsa negocierii colective, blocată de Legea 62 a dialogului social, menține salariile la un nivel foarte scăzut. Democrația la locul de muncă, dreptul neîngrădit al lucrătorilor la asociere și negociere colectivă sunt elemente care determină o distribuție echilibrată a rezultatelor economice”, a mai spus Hossu.

Citit 1475 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Septembrie 2019 18:36

1 comentariu

  • postat de IC Luni, 23 Septembrie 2019 09:41 5.13.173.*** Link la comentariu
    2
    0

    Pactul este necesar pentru a forta mana opozitiei sa se angajeze s nu modifice salariile nesimtite din administratie ( ale stabilor ) si sa nu cumva sa taie pensiile speciale si de "serviciu" alea nesimtite ,de peste 4000 lei/luna

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.