Venitul net în sistem real

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Data de 31 ianuarie este ultima zi pentru depunerea „Cererii de opţiune pentru stabilirea venitului net în sistem real”.

Ea vizează contribuabilii care obţin venituri din: activităţi independente impuse pe bază de normă de venit; drepturi de proprietate intelectuală; activităţi agricole (definite la art.71 din Codul fiscal), impuse pe baza de normă de venit; cedarea folosinţei bunurilor.

În legătură cu acest subiect, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi, George I.Marinescu, face următoarele precizări:

„Contribuabilii care au desfăşurat activitate în anul precedent pot opta prin depunerea la organul fiscal competent a acestei ˝Cereri de opţiune pentru stabilirea venitului net în sistem real˝”.

„Contribuabilii care încep activitatea în cursul anului fiscal pot opta pentru depunerea cererii în termen de 15 zile de la începerea activităţii”.

„Opţiunea de a determina venitul net pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă este obligatorie pentru contribuabil pe o perioadă de 2 ani fiscali consecutivi şi se consideră reînnoită pentru o nouă perioadă dacă nu se depune o ˝Cerere de renunţare de către contribuabil˝”.

Citit 709 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.