Regionala CFR, executare cu repetiţie!

Regionala CFR, executare cu repetiţie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru recuperarea datoriilor la bugetul de stat, DGFP Galaţi scoate la licitaţie publică clădirea din str. Gării nr. 1 *

Timpurile grele par a fi departe de a fi trecut la Regionala CFR Galaţi. Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi a scos la licitaţie un nou imobil aparţinând regionalei, în contul uriaşelor datorii pe care Compania de Căi Ferate CFR SA le-a acumulat la bugetul consolidat al statului.

De această dată este vorba chiar de clădirea din str. Gării, nr.1 (vizavi de fosta staţie de autobuz), un imobil cu o suprafaţă construită la sol de 587 mp.

Preţul de pornire a licitaţiei, programată pentru data de 3 februarie, este de 432.796 lei.

Bunul nu este grevat de sarcini, dar DGFP Galaţi precizează că eventualele persoane care pretind vreun drept asupra clădirii trebuie să informeze organul de executare silită înainte de data vânzare.

Clădirea scoasă acum la licitaţie se adaugă pe „lista neagră” Corpului Administrativ al Clubului CFR, vândut la sfârşitul anului trecut, către o firmă din Brăila, pentru suma de 426.500 lei.

Chiar şi prin vânzarea clădirii de pe str.Gării, suma obţinută de DGFP Galaţi acoperă doar în parte datoriile ce trebuie recuperate.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Transportului, compania acumulase, după primul semestru al anului trecut, datorii de peste 2,8 miliarde lei, din care 830 milioane lei la bugetul statului şi 1,2 miliarde lei la Electrica.

Citit 877 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.