TVA fără frontiere

TVA fără frontiere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contribuabilii plătitori de TVA, stabiliţi în România, care efectuează importuri şi achiziţii de bunuri sau servicii în alt stat membru al UE au posibilitatea solicitării rambursării taxei pe valoarea adaugată achitată în acel stat, printr-o cerere depusă electronic la organul fiscal competent din România, informează DGFP Galaţi.

„Pentru a fi eligibilă pentru rambursare, o persoană impozabilă stabilită în România trebuie să efectueze operaţiuni care dau dreptul de deducere a TVA-ului în România”.

„În cazul în care o persoană impozabilă efectuează în România atât operaţiuni care dau drept de deducere, cât şi operaţiuni care nu dau drept de deducere, statul membru de rambursare poate rambursa numai acea parte din TVA rambursabilă care corespunde operaţiunilor cu drept de deducere”, a precizat George Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

Procedura de primere a cererilor de ramburasare a acestui tip de TVA a fost reglementată prin Ordinul nr.3/2010 al preşedintelui ANAF. Normativele au fost publicate în Monitorul Oficial nr.32, din 15 ianuarie 2010, dar pot fi studiate şi pe portalul de interent al ANAF.

Citit 930 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.