Vor fi concedieri şi în martie

Vor fi concedieri şi în martie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna trecută a venit cu veşti proaste pentru încă 423 de gălăţeni. Este vorba, mai exact, despre aceia care riscă să ajungă şomeri în lunile februarie şi martie. Astfel, în următoarele zile vor sta cu sufletul la gură 23 de gălăţeni care muncesc în domeniul industriei alimentare.

Pentru ei, martie ar putea fi, simultan, prima lună de primăvară, dar şi prima lună de şomaj.

De asemenea, potrivit datelor care ne-au fost oferite de purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, nu mai puţin de 400 de angajaţi din domeniul transporturilor terestre şi transporturilor prin conducte ar putea să îşi piardă locul de muncă dintr-un foc, odată cu venirea primăverii, în martie.

Dacă acesta lucru se va întâmpla, numărul  şomerilor din judeţ va creşte îngrijorător, mai ales că agenţii economici nu par să se fi abţinut de la disponibilizări colective nici în ianuarie – aceste date fiind încă în curs de prelucrare la AJOFM.

În acest moment, cu cei 24.555 de şomeri ai săi, Galaţiul se află pe locul 5 în ţară, după: Dolj (33.643 de şomeri), Prahova (28.321 de şomeri), Argeş (25.229) şi Iaşi (22.898 de şomeri).

La nivelul întregii ţări avem, în prezent, 709.383 de şomeri şi o rată naţională a şomajului de 7,8 la sută.

Citit 1844 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.