Zilele de concediu neluate se reportează

Zilele de concediu neluate se reportează

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Dacă, din motive justificate, un salariat nu a apucat să-şi ia toate zilele de concediu la care a avut dreptul în 2019, acestea nu sunt pierdute, ci se reportează. Conform Codului muncii, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual. Calculând de la 1 ianuarie 2020, zilele de concediu de odihnă rămase din 2019 se pot efectua până la 30 iunie 2021. Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare, dar aceasta poate fi şi mai mare, dacă în contractul individual de muncă este prevăzut acest lucru.
Compensarea în bani a zilelor de concediu neluate în 2019 nu este posibilă decât într-o singură situaţie, atunci când salariatul pleacă de la actualul angajator.

Citit 2939 ori Ultima modificare Duminică, 26 Ianuarie 2020 17:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro