Termene de bilanţ pentru ONG-uri

Termene de bilanţ pentru ONG-uri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit prevederilor Legii contabilităţii şi ale OMEF nr. 1.969/2007, art. l, alin.(2) asociaţiile, fundaţiile sau alte organizaţii de acest fel, partidele politice, patronatele, organizaţiile sindicale, cultele religioase, precum şi alte persoane juridice înfiinţate în baza unor legi speciale, în scopul desfăşurării de activităţi fără scop patrimonial, au obligaţia să conducă contabilitatea în partidă dublă şi să întocmească situaţii financiare anuale.

În legătură cu acest subiect, DGFP Galaţi precizează că organizaţiile patronale şi sindicale, precum şi ONG-urile care nu desfăşoară activitate economică au datoria de a întocmi doar un „Bilanţ prescurtat”, în timp ce persoanele juridice fără scop patrimonial de utilitate publică, precum şi cele ce desfăşoară activităţi economice întocmesc un „Bilanţ”.

Formatul electronic al situaţiilor financiare se obţine prin folosirea programului pus la dispoziţie în mod gratuit de unităţile teritoriale ale MFP, sau poate fi descărcat de pe internet, de pe site-ul www.mfinante.ro.

„Situaţiile financiare, listate, ştampilate şi semnate, conform legii, împreună cu anexele (inclusiv notele explicative) se vor depune la DGFP Galaţi, camerele 315 şi 317, în termen de 120 de  zile de la încheierea exerciţiului  financiar, respectiv până pe data de 1 mai 2010.

Persoanele juridice fără scop patrimonial care nu au desfăşurat activitate de la înfiinţare vor depune o declaraţie în acest sens, în termen de 60 zile de la încheierea exerciţiului financiar, respectiv până la data de 2 martie 2010”, a precizat George I.Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

Citit 1395 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.