Trei directori la 17 angajaţi, la Camera Agricolă

Trei directori la 17 angajaţi, la Camera Agricolă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bulibăşeală în stil mare *

Înfiinţarea Camerei Agricole a judeţului Galaţi, în subordinea Consiliului Judeţului, prin transformarea Agenţiei de Consultanţă Agricolă, în conformitate cu HG 1609/2009, a fost, de la începutul anului, sămânţa de scandal în forul legislativ al judeţului.

Cei doi directori ai (fostei) Agenţii de Consultanţă Agricolă, democrat-liberalii Emil Dobre şi Silviu Burluc, au ieşit ieri la rampă pentru a-şi prezenta punctul de vedere faţă de situaţia în care se află de o lună de zile.

După cum au mărturisit, cei doi se află acum „în aer”. Cam acelaşi lucru se poate spune şi despre instituţia care, se pare, are o conducere tricefală: directorul Dobre (care ocupă funcţia de la 1 noiembrie 2009) şi adjunctul Burluc (intrat în pâine din 1 decembrie 2009) şi directorul interimar, ales prin votul consilierilor judeţeni, Floricel Dima, pe 29 ianuarie 2010.

Nu am priceput cine are drept de semnătură şi cine nu, doar ne minunăm cum o instituţie cu 17 salariaţi are nevoie de trei directori.

„Azi, de exemplu, am stat toţi în acelaşi birou. Noi colaborăm cu Floricel Dima. Noi ne ocupăm de ce ne ocupam şi înainte. Dl Dima Floricel e angajat al Camerei”, ne-a declarat Dobre.

„Suntem în aer cu cărţile de muncă”

Silviu Burluc şi Emil Dobre susţin că între CJ şi Agenţia de Consultanţă ar fi trebuit încheiat un protocol de predare-primire prin care, laolaltă cu tot personalul, trebuiau să fie şi ei preluaţi.

La fel s-a întâmplat, afirmă democrat-liberalii, peste tot în ţară, doar la Galaţi nu. Cei doi susţin că nu au semnat un astfel de document. Mai mult, Burluc, care este şi consilier judeţean PD-L, a afirmat că prefectul nu a avizat hotărârile CJ privitoare la organizarea şi funcţionarea Camerei Agricole şi că solicită reanalizarea lor.

Iar dacă hotărârile nu au primit viza de legalitate, ele nu pot intra în vigoare şi ca atare Floricel Dima nu îşi poate începe oficial mandatul de director.

„Ne exprimăm nemulţumirea pentru această situaţie şi sperăm ca Prefectura să atace în contencios aceste hotărâri”, a spus Burluc. 

Cei doi susţin că nu se bat pentru ciolan şi că a doua zi după ce Consiliul reface hotărârile privind Camera Agricolă şi semnează protocolul de predare-primire, îşi dau demisia.

„Nu avem nici cea mai mică intenţie de a rămâne, nici nu se poate lucra în momentul în care eşti desconsiderat. La ora asta noi suntem cu cărţile de muncă în aer, suspendate. Cine ni le închide?”, se întreabă pe rând cei doi democrat-liberali.

În vreme ce Emil Dobre are experienţă în munca în agricultură, Burluc mărturiseşte că nu se pricepe la aşa ceva:

„Nu am experienţă în agricultură, de aia vreau să şi plec de acolo. Eu am lucrat în proiecte pentru agricultură. Toate funcţiile sunt politice”.

Niciunul dintre ei nu ştie cum şi dacă vor fi plătiţi pentru luna februarie, şi nici cine va semna statele de plată.

Adevăratul motiv pentru care cei doi rămân în această situaţie ar putea fi, însă, Legea Camerelor Agricole.

Pentru că, după ce Guvernul Boc a desfiinţat prin hotărâre de guvern agenţiile agricole, trecându-le în subordinea CJ, iată că acum se pregăteşte un nou act normativ care îl contrazice pe primul.

„Se lucrează intens la adevărata Lege a Camerelor Agricole, fără subordonare la CJ. În două-trei luni va veni altceva”, ne-a declarat Emil Dobre.

Cum cei doi au susţinut conferinţa de presă la ora 12.00 la sediul PD-L, i-am întrebat dacă nu cumva lipsesc de la serviciu. „Suntem în pauza de masă”, ne-a răspuns sec Silviu Burluc.   

Citit 1742 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.