Pâine mai ieftină, poate la anul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia pentru Agricultură Galaţi a raportat la Consiliul prefectural de ieri că anul 2011 a fost unul bun pentru agricultură. S-au constatat creşteri cantitative şi chiar calitative cam la toate culturile, cu excepţia celor de rapiţă şi de orzoaică de toamnă.

Cel mai însemnat salt cantitativ s-a constatat la grâu şi secară. Producţia medie la hectar a crescut cu aproape 800 de kilograme, iar cea totală cu peste 21.000 de tone. Explicaţia ar fi şi faptul că, anul trecut, au fost foarte multe ploi în perioada recoltatului, iar grâul a încolţit în spic, transformându-se din panificabil în furajer.

Totodată, Direcţia pentru Agricultură Galaţi susţine că a trimis la Institutul de Bioresurse Alimentare Bucureşti  26 de probe  în vederea efectuării analizelor fizico-chimice ale diferitelor soiuri, iar analizele au relevat că grâul de anul acesta este unul de calitate.

Subprefectul Daniel Tudorache s-a interesat de ce, în condiţiile în care recolta la hectar a crescut cu aproape 25 la sută, pâinea rămâne în continuare la fel de scumpă.

„După cum se ştie, grâul recoltat anul acesta nu intră acum în fabricarea pâinii”, a răspuns reprezentanta Direcţiei pentru Agricultură, dându-ne speranţe că poate la anul pâinea cea de toate zilele va fi mai ieftină şi mai bună. 

Citit 863 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.