Patronatul IMM-urilor, apel către consilierii locali: Cum să plătim taxe dacă noi nu am avut activitate?

Patronatul IMM-urilor, apel către consilierii locali: Cum să plătim taxe dacă noi nu am avut activitate?
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon, a avut o intervenţie în cadrul şedinţei de joi a Consiliului Local, menţionând că firmele mici şi mijlocii gălăţene au nevoie de sprijinul autorităţilor locale, în contextul în care acestea „din nefericire, nu au avut nicio empatie, nicio solidaritate cu mediul privat, aceasta în antiteză cu mediul bugetar”.

Marian Filimon a reamintit pagubele uriaşe înregistrate în economia Galaţiului, unde multe firme nu şi-au reluat activitatea nici până azi. „Am înregistrat un număr record de salariaţi trimişi în şomaj tehnic, de aproximativ 18.000 de persoane, însă, şi mai grav, înregistrăm circa 1.000 de salariaţi care au fost indisponibilizaţi prin încetarea activităţii firmelor, la nivel colectiv. Toate acestea sunt coroborate, în mod inevitabil, prin scăderea cifrelor de afaceri, a profitului, a volumului de produse, a comenzilor”.
Preşedintele PIMM Galaţi a reamintit că întreprinzătorii, la solicitarea autorităţilor locale, s-au implicat şi au dat o mână de ajutor responsabilă celor din linia întâi, a sistemului medical, cuantificată în sume totale mari de euro, regăsite în diferite achiziţii. „Iată, şi noi avem nevoie de sprijinul autorităţilor locale, care din nefericire nu au avut nicio empatie, nicio solidaritate cu mediul privat, aceasta în antiteză cu mediul bugetar, care în această perioadă nu a resimţit nici un fel de efect negativ al statusului dobândit, profesional şi social. Nu vreau să fiu înţeles greşit, cu „să moară şi capra vecinului”, dar noi am solicitat şi solicităm instituţiilor statului, dvs., în calitate de consilieri locali, să adoptaţi măsuri absolut fireşti, normale, logice şi să impuneţi aceeaşi conduită şi instituţiilor din subordine, prin a analiza şi diminua tarifele, taxele şi impozitele practicate în relaţia cu agenţii economici. Nu e corect ca nivelul acestora să rămână acelaşi sau chiar să fie mărit faţă de anii anteriori, nu e corect să ceri taxe şi impozite la nivel anual, de 12 luni, când pe tine te închide statul. Adică statul te închide şi tot statul, prin UAT-uri, îţi cere să le plăteşti la valoarea întreagă, iar dacă nu, ai penalităţi şi dobânzi pentru întârziere; exemple: impozit pe clădire şi terenuri, taxa pentru autorizare alimentaţie publică, chirii şi altele. Cum să plătim dacă noi am fost închişi, dacă nu am produs, dacă nu am avut activitate?!”, a spus preşedintele PIMM Galaţi.
Vă rog să nu uitaţi că an de an, în proporţie majoritară, bugetele locale şi centrale au fost îndestulate de mediul de afaceri, iar dacă acum unii sunt în suferinţă şi nu mai pot da, ar trebui să-i ajutăm, nu să-i penalizăm. Aceştia fac banii, aceştia produc valoare adăugată. Uitaţi-vă că la buget au scăzut şi vor scădea încasările, or, dacă nu se înţelege corelaţia, viitorul finanţelor va fi şi mai periclitat în perioada următoare. Noi înţelegem şi suntem de acord să alocaţi bani pentru Biserică, Sport, numai că trebuie de asemenea să se înţeleagă că banii aceştia se fac prin profit, prin valoare adăugată şi provin din economie”, a mai spus Marian Filimon în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local.

Citit 2537 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Iunie 2020 10:31

3 comentarii

 • postat de Tudor V
  Sâmbătă, 27 Iunie 2020 19:06
  89.136.0.***
  Toata viata a ”intins mana”! Si i-a mers! Creeaza impresia ca promoveaza interesele IMM-urilor/Patronatului, dar nu mai prosteste pe multi! Cand vom vedea patronii de IMM-uri ca renunta la limuzine (Mercedes, Range Rover, si altele pe care patronii nemti sau japonezi nu le iau in calcul, urmarind reinvestire profitului si pastrarea/loializarea angajatilor), oferind salarii corecte cetatenilor romani, atunci sa vorbeasca despre scutiri de taxe.
  Si poate fi importanta responsabilizarea de catre autoritati si Guvern a profesionistilor contabili, care in prezent, mentin actele firmelor spre profituri minime la solicitarea celor care-i angajeaza (contra unor onorarii pe masura, la negru, neimpozabile)! Numai observati ce limuzine detin contabilii, doctorii si asa zisii patroni, pentru a va imagina nivelul la care a ajun evaziunea!
  Am observat in perioada starii de urgenta si de alerta, lacrimi de crocodil si lozincile antreprenorilor ”sustinem afacerile romanesti”, iar acestia proceseaza si comercializeaza carne si alte produse numai din import, au copii la studii la facultati din exterior, si, conduc numai limuzine straine.
  1
  12
  Raportează
 • postat de Adrian
  Sâmbătă, 27 Iunie 2020 01:51
  89.39.81.***
  Raspunsul e simplu: daca oamenii trebuie sa isi plateasca darile catre stat asa trebuie sa faca si " patronii" asta daca unii nu sunt prosti si altii destepti..
  3
  10
  Raportează
 • postat de Ghiocel
  Sâmbătă, 27 Iunie 2020 00:11
  82.79.132.***
  Viata este o LOTERIE. Sunt domenii de activitate unde este mare nevoie de forta de munca (ex. constructii, agricultura, etc). Nu trebuie sa ai studii la Sorbona sa sapi un sant, sa plimbi o roaba, sa culegi sparanghel. DECI ? Reconversie profesionala. AJOFM posteaza zilnic oferte de locuri de munca. Numai sa vrei sa muncesti si nu toata lumea trebuie sa munceasca la un birou sau sa fie patron. Vrem o tara ca afara, deci la munca.
  1
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.