Garanţii de leasing financiar acordate IMM-urilor

Garanţii de leasing financiar acordate IMM-urilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Statul intenţionează să pună la dispoziţia instituţiilor financiare nebancare, înscrise în Registrul Special la BNR, plafoane anuale de garantare pentru finanţările de tip leasing financiar acordate IMM-urilor pentru achiziţionarea de echipamente şi utilaje noi sau second-hand.

Potrivit unui proiect de Ordonanţă privind programul IMM Leasing, publicat de Ministerul Finanţelor Publice, instituţia va garanta, prin FNGCIMM, în numele şi contul statului, maximum 80 la sută din valoarea finanţării, exclusiv dobânzile, comisioanele şi alte cheltuieli aferente, pentru achiziţia de echipamente IT şi tehnologia informaţiei în cadrul unei operaţiuni de leasing financiar şi maximum 60 la sută pentru achiziţia de utilaje şi echipamente tehnologice în cadrul unei operaţiuni de leasing financiar.

Valoarea maximă cumulată a finanţărilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul acestei facilităţi este de 5 milioane de lei. Durata maximă a perioadei de leasing este de 72 de luni, cu posibilitatea acordării de perioade de graţie cu durata cuprinsă între 3 şi 12 luni.

Citit 858 ori Ultima modificare Luni, 06 Iulie 2020 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.