Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a efectuat, în prima jumătate a acestui an, 1.080 de acțiuni de control pe piața de comunicaţii electronice. Acestea s-au soldat cu 60 de notificări, 76 de avertismente și 29 de amenzi contravenționale, în cuantum de 727.400 de lei. Cea mai mare amendă, în valoare de 500.000 de lei, a fost primită de Orange, pentru incidentul de securitate din 14 ianuarie 2020, manifestat la nivel național. Incidentul "a afectat un număr de 1.921.096 de conexiuni, din care 769.725 de conexiuni de date mobile și 1.151.371 de conexiuni de voce mobilă și SMS, durata acestuia fiind de 405 minute, începând cu ora 16:54, rezultând o indisponibilitate a rețelei de 53,93 minute pentru o singură zi, această valoare depășind maximul permis prin licență", precizează un comunicat remis de ANCOM.
Autoritatea a mai aplicat 14 amenzi, în valoare de 137.400 de lei, furnizorilor de servicii de telefonie, cel mai des întâlnite nereguli fiind legate de încălcarea obligațiilor privind încheierea contractelor cu utilizatorii finali. În rândul furnizorilor de servicii de acces la internet, ANCOM a aplicat două amenzi contravenționale, în cuantum total de 10.000 de lei, pentru furnizarea de servicii fără a avea un contract valabil încheiat. Șase amenzi contravenționale, în valoare totală de 40.000 de lei, au fost aplicate și furnizorilor de servicii de televiziune și radiodifuziune sonoră (RTV). Principalele încălcări au constat în nerespectarea datelor tehnice, a parametrilor ori a condițiilor cuprinse în autorizațiile tehnice.

Citit 775 ori Ultima modificare Luni, 13 Iulie 2020 17:47

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro