Registrul electronic al zilierilor, obligatoriu din 25 iulie

Registrul electronic al zilierilor, obligatoriu din 25 iulie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Registrul electronic de evidență a zilierilor devine obligatoriu din 25 iulie. Decizia de trecere la registrul tipărit la cel electronic a fost anunțată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) anul trecut și avea ca termen stabilit luna februarie, dar nu a fost gata și metodologia. Proiectul de ordin pus în dezbatere publică şi care conține metodologia de completare stabilește că trecerea la utilizarea exclusivă a registrului electronic pentru zilieri se va face în data de 25 iulie 2020.

Numele de utilizator și parola necesare pentru utilizarea registrului electronic al zilierilor se obțin de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Registrul se completează de către beneficiar sau de către una sau mai multe persoane împuternicite cu ajutorul aplicației informatice pentru dispozitive mobile "Inspecția Muncii", distribuită gratuit de către Inspecția Muncii și disponibilă în PlayStore și AppStore. În registrul electronic al zilierilor vor fi completate date ce privesc, pe de o parte, beneficiarul muncii și, pe de alta, lucrătorii cu ziua. În cazul beneficiarului, în registrul electronic se vor trece date precum CUI/CIF, denumire, listă coduri CAEN, sediu social - județ, localitate, adresă, e-mail; datele persoanei împuternicite și datele privind locul de desfășurare a activității (județ, localitate, adresă). Pentru zilieri vor fi înscrise datele de identificare și cele privind activitatea desfășurată de aceștia: numărul orelor lucrate zilnic, remunerația brută și netă, confirmarea participării la instruirea în domeniul securității și sănătății în muncă.

Registrul electronic al zilierilor va funcționa asemănător Registrului general de evidență a salariaților (Revisal), doar că va fi folosit pentru înregistrarea lucrătorilor cu ziua, iar transmiterea lui către autorități se va face zilnic, înainte de începerea activității.

Citit 1357 ori Ultima modificare Marți, 21 Iulie 2020 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.