Constructorii, controlați de inspectorii de muncă

Constructorii, controlați de inspectorii de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 20-22 iulie, inspectorii de muncă din cadrul ITM Galați au desfăşurat acţiuni de control la angajatorii din construcții. În domeniul relaţiilor de muncă, obiectivul principal a fost identificarea şi combaterea muncii nedeclarate. S-a urmărit determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în aplicaţia REVISAL şi de a le transmite la ITM. S-a urmărit, de asemenea, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor.

Conform datelor furnizate de ITM, au fost efectuate 17 acţiuni de control, inspectorii constatând că patru angajatori au utilizat muncă nedeclarată. Au fost identificate cinci persoane care desfăşurau muncă nedeclarată fără contract individual de muncă. Au fost aplicate amenzi în valoare de 80.000 de lei şi un avertisment, iar pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 27 de măsuri.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, obiectivele au fost verificarea respectării prevederilor legale și luarea măsurilor specifice pentru diminuarea răspândirii SARS-CoV-2. Pe raza județului Galați au fost verificaţi 21 de angajatori, fiind aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, unui număr de 17 angajatori. Patru sancțiuni au fost amenzi, în valoare de 18.000 de lei. Au mai fost dispuse 39 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 

Bilanțul ITM arată că cele mai frecvente deficienţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost lipsa planului propriu de securitate al şantierului, lipsa instruirii în domeniu SSM la angajare, scări neasigurate împotriva deplasărilor necontrolate, precum şi neasigurarea unor sisteme de protecţie colectivă la lucrările de construcţii.

Citit 1560 ori Ultima modificare Vineri, 07 August 2020 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.