Amenzi de peste 75.000 de lei, aplicate în doar două zile

Amenzi de peste 75.000 de lei, aplicate în doar două zile
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Autoritățile își continuă, în sistem integrat, controalele pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale MAI din județ, alături de polițiști locali și de reprezentanți ai Inspectotarului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Autorităţii Naționale pentru Protecția Consumatorului și Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și sanitară, precum și a prevederilor legale în vigoare.

Pe parcursul a două zile, au fost controlate 220 de societăți comerciale. În urma acestor controale, au fost aplicate 121 de sancțiuni, în cuantum de 75.590 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 sau pentru participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public pentru care au fost instituite restricții.

Trebuie precizat că, în ultima perioadă, numărul amenzilor aplicate pentru astfel de abateri a scăzut destul de mult, semn că gălățenii au înțeles că trebuie să respecte regulile.

Controalele se vor desfășura și în perioada următoare, echipele mixte ale structurilor menționate urmând să verifice atât respectarea măsurilor de protecție individuală și sanitară în contextul pandemiei, cât și a prevederilor legale în vigoare. Totodată, Instituția Prefectului face apel către gălățeni să respecte regulile de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței fizice și igiena mâinilor.

Citit 1610 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Septembrie 2020 20:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.