La start, patru programe pentru IMM-uri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mediul de afaceri va avea la dispoziţie fonduri de 12,6 milioane de lei de la bugetul de stat pentru susţinerea unor proiecte, graţie lansării, pe 2010, a patru programe gestionate de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri.

Astfel, potrivit datelor furnizate de Oficiul Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie (OTIMMC) Galaţi, din 30 martie s-a lansat cererea de proiecte în cadrul „Programului multianual pe perioada 2005-2012 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager”, cu un buget de 600.000 lei.

Formularele necesare înscrierii în acest program sunt disponibile pe site-ul www.aippimm.ro. Un al doilea program multianual se vizează „Susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului”, cu un buget de un milion de lei.

Potenţialii beneficiari pot fi societăţile comerciale, cooperativele, persoanele fizice autorizate, fundaţiile etc., valoarea alocaţiei nerambursabile fiind de până la 90 la sută din cheltuielile eligibile, dar nu mai mult de 50.000 lei.

Perioada de înscriere on-line (pe site-ul deja amintit – n.r.) este 7 – 11 aprilie. Finanţări de până la 80.000 lei, reprezentând 60 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile pot fi obţinute prin „Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă”.

Bugetul disponibil este de 5 milioane lei, potenţialii beneficiari fiind societăţile comerciale şi cooperativele. Perioada de depunere a aplicaţiilor on-line este 8-14 aprilie.

Nu în ultimul rând, fonduri pentru proiecte se pot obţine şi din cele 6 milioane lei puse la dispoziţie prin „Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare - START”.

Potenţialii beneficiarii pot fi atât persoane fizice, cât şi societăţi comerciale (microîntreprinderi). Valoarea grantului acordat la START este de 70 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 100.000 lei. Perioada de depunere a aplicaţiilor on-line este 9-15 aprilie.

Citit 1088 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.