A început sezonul la declararea cotelor de lapte

A început sezonul la declararea cotelor de lapte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cumpărătorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe au din această lună obligaţia de a depune declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările, realizate în anul de cotă 2009/2010.

„Reamintim că anul de cotă s-a încheiat la 31 martie 2010, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la centrele APIA până la data de 14 mai 2010, inclusiv, fără penalizări”.

„Aceste declaraţii trebuie depuse de către producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe şi de către cumpărătorii care achiziţionează lapte de la producători”, se arată într-un comunicat de presă al APIA Galaţi.

Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din Caietul fermierului. 

În funcţie de cantitatea de cotă de vânzări directe deţinută, Caietul fermierului este de două tipuri: tip A (pentru producătorii care deţin cotă mai mare de 5.000 de kilograme) şi tip B (pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme).

Este important de menţionat că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă.

De asemenea, cumpărătorii trebuie să depună la centrele judeţene APIA declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2009/2010, termenul limită fiind tot 14 mai 2010.

„Precizăm că, pentru fiecare zi calendaristică de întârziere după termenul de 14 mai, producătorii riscă penalizări de 0,01 la sută, calculate din cantitatea deţinută pentru vânzări directe”.

„Pentru aceeaşi întârziere, cumpărătorii vor fi penalizaţi tot cu 0,01 la sută în funcţie de cantitatea de lapte care le-a fost livrată”.

„De asemenea, producătorul care nu respectă termenele şi obligaţiile privind declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva naţională”.

„În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, prin retragerea aprobării” se mai arată în comunicatul APIA Galaţi.

Citit 685 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.