Străinii, informați on-line despre cum se pot angaja

Străinii, informați on-line despre cum se pot angaja
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cetățenii străini care doresc să lucreze pe teritoriul României au la dispoziție on-line toată gama de informații legate de condițiile de angajare și de riscurile la care se expun, în cazul în care nu respectă legislația. Campania derulată de Inspectoratul General pentru Imigrări nu își propune să îi sprijine doar pe cei care ar vrea să presteze activități lucrative în România, ci și pe studenții din alte state care învață la noi și care vor să își completeze veniturile, precum și pe angajatorii aflați în căutare de forță de muncă.

"Scopul acestui demers este de a crește gradul de informare cu privire la oportunitățile oferite pe acest sector, cât și de conştientizare în rândul angajatorilor, persoane fizice sau juridice, cu privire la riscurile la care se se expun în situația nerespectării prevederilor legale privind angajarea sau detașarea unui cetățean străin în România", subliniază reprezentanții IGI. Setul de materiale informative destinate potențialilor angajați precum și angajatorilor poate fi accesat pe adresa  www.igi.mai.gov.ro, urmând linkul http://igi.mai.gov.ro/ro/blog/campanie-de-informare-studen%C8%9Bilor-str%C4%83ini-%C8%99i-angajatorilor.

Conform datelor statistice, în primele nouă luni ale acestui an, au fost emise peste 18.600 de avize de angajare sau detașare a lucrătorilor străini, cele mai multe pentru societăți comerciale din Capitală și județele Constanța, Ilfov, Brașov, Iași, Timiș etc. În prezent, pe teritoriul României se află peste 13.000 de studenți cetățeni străini, cei mai mulți din Moldova, Israel și Maroc, aceștia fiind înmatriculați, în majoritate, la universitățile din București, Iași, Timișoara, Cluj și Constanța.

Citit 1297 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Octombrie 2020 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.