Restricţiile generate de pandemie, frână pentru comerţ

Restricţiile generate de pandemie, frână pentru comerţ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a scăzut în noiembrie cu 5 la sută, comparativ cu luna precedentă, în timp ce în zona euro declinul a fost de 6,1 la sută, pe fondul impunerii de noi restricţii pentru oprirea răspândirii pandemiei de coronavirus, potrivit Eurostat.

În rândul statelor membre UE, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Olanda (2,6 la sută), Croaţia (2,5 la sută), Germania (1,9 la sută), Malta (1,8 la sută), Bulgaria (1,2 la sută), Estonia şi Ungaria (ambele cu 1 la sută) şi România (0,7 la sută), iar cel mai semnificativ declin în Franţa (minus 18 la sută), Belgia (minus 15,9 la sută) şi Austria (minus 9,9 la sută).

În Uniunea Europeană, vânzările de combustibili auto au scăzut cu 7,7 la sută în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, cele de produse non-alimentare au scăzut cu 7,2 la sută, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au scăzut cu 1,5 la sută.

În noiembrie, comparativ cu perioada similară din 2019, volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 2,9 la sută în zona euro şi cu 2 la sută în Uniunea Europeană. În UE, vânzările de combustibili auto au scăzut cu 15,3 la sută în noiembrie, comparativ cu perioada similară din 2019, vânzările de produse non-alimentare au scăzut cu 3,3 la sută, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au crescut cu 2,4 la sută.

Citit 1420 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.