Modificări pentru cazierul fiscal

Modificări pentru cazierul fiscal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În şedinţa de marţi, Executivul a modificat legislaţia privind cazierul fiscal. Conform noilor modificări, firmele care comit fapte ilegale ce nu sunt considerate infracţiuni vor putea cere radierea faptei din cazierul fiscal după un an, şi nu după cinci ani, cum se proceda până acum.

O altă modificare adusă în acest domeniu se referă la introducerea în cazierul fiscal a trei noi contravenţii. Este vorba despre nereţinerea impozitelor cu stopaj la sursă, neprezentarea de către contribuabil a bunurilor impozabile, precum şi reţinerea unor categorii de impozite şi taxe cu stopaj la sursă atunci când nu constituie infracţiune.

Ordonanţa aprobată de către Guvern diferenţiază termenele de radiere a faptelor înscrise în cazier în funcţie de gravitate, astfel încât termenul de cinci ani rămâne doar în cazul infracţiunilor.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Dan Lazăr, a explicat că faptele contravenţionale prezintă riscuri şi consecinţe mai mici din punct de vedere al evaziunii fiscale decât infracţiunile.

Citit 1295 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.