Criptoactivele, investiții riscante și speculative

Criptoactivele, investiții riscante și speculative
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Unele criptoactive sunt extrem de riscante şi speculative, astfel încât consumatorii trebuie să fie atenţi la riscurile ridicate existente în cazul cumpărării sau deţinerii acestor produse, inclusiv posibilitatea de a pierde toţi banii investiţi, avertizează reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

"Criptoactivele se prezintă sub mai multe forme, iar majoritatea acestora nu sunt încă reglementate, nefiind considerate instrumente financiare, aşa cum acestea sunt definite de Legea nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare. În acest context, avertizăm consumatorii români că, în cazul tranzacţionării de criptoactive, aceştia nu beneficiază de protecţia şi garanţiile asociate cu serviciile financiare reglementate", se menţionează în comunicat.

În septembrie 2020, Comisia Europeană a prezentat un pachet privind finanţele digitale, care să ofere consumatorilor acces la produse financiare inovatoare, asigurând în acelaşi timp protecţie consumatorilor şi stabilitate pieţelor, dar acesta nu a fost încă adoptat la nivelul UE.

În spaţiul cripto, preţul Bitcoin este la un maxim istoric, alimentat de cererea puternică a investitorilor, rapoarte de ştiri pozitive şi aşteptări ca activele cripto să ajungă în cele din urmă să fie acceptate pe scară largă, inclusiv din punct de vedere al reglementării.

Citit 1216 ori Ultima modificare Marți, 04 Mai 2021 20:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.