O victorie amară a metalurgiştilor

O victorie amară a metalurgiştilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După mai mulţi ani în care patronatele din metalurgie şi sindicatele nu ajunseseră la un numitor comun pentru semnarea unui Contract Colectiv de Muncă la nivel de ramură, în urmă cu două zile părţile au ajuns la concluzii comune.

Federaţiile sindicale şi Federaţia Patronală Metalurgia au căzut de acord în ceea ce priveşte prevederile noului contract şi au încheiat un proces verbal care consfinţeşte acest lucru.

„Am reuşit să cădem la un acord cu patronatele în ceea ce priveşte contractul colectiv la nivel de ramură”.

„Prevederea cea mai importantă este aceea referitoare la salarii. De la 1 iulie, salariul minim pentru muncitorii calificaţi din metalurgie va fi de 750 de lei”, a anunţat liderul FSS Metarom, Mircea Scântei (FOTO 1).

La rândul său, liderul de la Solidaritatea, Gheorghe Tiber (FOTO 2), a precizat că forma finală a contractului este una care poate fi considerată mulţumitoare în actualele condiţii socio-economice.

„Aproape 300 de unităţi din metalurgia românească funcţionează în baza acestui contract, aşa că putem spune că este o victorie pentru acei salariaţi”.

„Vorbim însă despre o victorie uşor amară, asta pentru că trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, atât din punct de vedere social, cât şi economic”, a subliniat Tiber.

Potrivit reprezentanţilor federaţiilor sindicale din acest sector, după ce acest contract va fi redactat şi semnat de către părţi (acest lucru se va întâmpla în perioada imediat următoare) el va funcţiona timp de 12 luni.

Şi la acest capitol au existat discuţii, o parte dintre negociatorii care au reprezentat interesele salariaţilor având opinii diferite referitoare la valabilitatea noului CCM la nivel de ramură.

Citit 1273 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.